Kızıltepe Adem'de Kursiyerlere Sertifika Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezinde 24 kursiyere sertifikaları verildi.

ADEM'de düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın eşi Fatma Ayvaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in isteklerini kırmayarak Mardin'de 4 merkez kurdurduğunu belirterek bakana teşekkür etti.

Ayvaz şöyle konuştu:

''Kızıltepe'deki binamızı çok amaçlı kullanıyoruz. Kurslarıma yoğun ilgi var. Okuma-yazma kurslarına da çok ilgi var. Böyle olması bizi çok mutlu etmektedir. Kadınlarımızın böyle yerlere ihtiyacı var. Buraya gelen kadınlarımıza sadece kurs için değil bir derdi bir sıkıntısı varsa buradaki görevli arkadaşlarımız birebir olarak bu dertlerle de ilgileniyor çözmeye çalışıyor.''

Kaymakam Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık ise ''Kaymakamlığımızın bünyesinde merkeze gelen bayanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bir bayan olarak elimden gelen bir şey varsa ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Biz hafta sonu burada görüşüyoruz birbirimizi özlüyoruz, inşallah bu şekilde devam eder. Merkezimiz her yaştaki bayanlarımıza açıktır. Bayanlarımız çok güzel şeylere layıktır'' diye konuştu.

Daha sora Kur-an, Bilgisayar, Çocuk Bakımı ve Odası Etkinlikleri, Kuaförlük Saç Bakımı ve Yapımı, Trikotaj, Kasnak Sallayarak Yapılan Makine Nakışları, Okuma Yazma ve Kadın Üst Giysileri dikimi olmak üzere 8 kursta sertifika alan 24 kadına sertifikaları dağıtıldı.

Muhabir: Adnan Koçhan

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA