İrmak Tv Genel Müdürü: Dini Program Yapan Televizyonlara Kardeş Olarak Geldik

Irmak TV’nin Genel Müdürü Süleyman Sargın, dini program yapan televizyon kanallarına rakip değil, kardeş olarak geldiklerini söyledi.

Sargın, Irmak TV’nin Radyo Cihan’dan sonra dinleyicilerden gelen televizyon taleplerinin bir ürünü olarak doğduğunu vurgulayarak, "Hedefimizde Allah rızası ve Resulünün hoşnutluğu var." dedi.

Genel Müdür Süleyman Sargın, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Irmak TV’nin açılış programında davetlilere hitap etti. Irmak TV’nin talep doğrultusunda doğduğunu belirten Sargın, “Hocaefendi'nin hakikatleri anlatan sesini insanlara duyurmak için hiçbir iddia gözetmeden ve hiçbir ticari amaç gütmeden Cihan Radyo doğdu. 'Bu sesi herkes duymalı.' sloganını bir dua cümlesi benimsedik ve yollara düştük. O ses, Allah’ın lütfü ve inayetiyle Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak büyük bir teveccühe mazhar oldu. Yüzlerce mektup ve telefonla teşekkürler yağdı. O teveccüh, daha yok mu coşkusuyla talepler doğurdu. Bunun televizyona dönüşme talebi sesin sahibine de ulaşınca radyoya bir kardeş olarak geldi." ifadelerini kullandı.

Irmak’ın hiçbir ticari amaç ve iddia gütmeyeceğini belirten Sargın, Irmak’ın Türkiye’de dini program yapan televizyonlara kardeş olarak geldiğini vurguladı. Sargın, “Bu televizyonun iddiası yok ve hiçbir zaman da olmayacak. Hedefinde Allah rızası ve Resulünün hoşnutluğu var. Kendisine hüsnü zanla bakanları yanılmak istemiyor. Temsil ettiği hakikatin kutsiyetine yakışır bir mahiyet ve ciddiyette olmaya gayret edecektir. Türkiye’de dini programlar yapan çok sayıda program var. Irmak onlara kardeş olarak gelecektir. Rakip olarak değil. Onların ayak izlerini başına taç yapacak ve hiçbir rekabete girmeyecektir. Sizin düşünceler yönlendirmeleriniz bizim için yol gösterici olacak. Bu siz izleyicilerin kanalı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Sargın, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Yarım asırdır değişiklik vasıtalarla gönüllerimize akan o nağmenin sahibi Hocaefendi, 14 sene önce bir 21 Mart günü hicret etti. Orada da ruhumuzun heykelini ikame etme adına, sohbetlerine devam etti. O her gün yeni soluklarla bamtelimize dokunmaya devam ederken, bize düşen o sesi her yer ulaştırmak ve o sesi herkese duyurmaktı. Irmak isminde, tevazu ve mahviyetle her tarafa ulaşıp ab-ı hayat olma esprisi saklı. Yayın akışı, bir Müslüman’ın 24 saati nazara alınarak ayarlanacak. Hatmi şerifler, cevşenler, dualar, kırık dilekçeler, tesbihatlar ve hak dostlarının dillerinden sohbetler olacaktır. Aile ve çocuklara hitap etmenin yanında hep ruhani bir duyarlılık olacak.”