Aysel Tuğluk: 'Öcalan'ın geliştireceği çözümün arkasındayız'

Nevruz kutlamalarında konuşan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın gerçekleştireceği çözümün arkasında olduklarını söyledi. "Son kez barş diyoruz" diyen Tuğluk, bu süreci demokratik kurtuluş süreci olarak gördüklerini ifade etti.

Aysel Tuğluk: 'Öcalan'ın geliştireceği çözümün arkasındayız'
Siverek'te BDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında Ahmet Türk'ün ardından konuşan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın gerçekleştireceği çözümün arkasında olduklarını söyledi. 'Son kez barş diyoruz ' diyen Tuğluk, bu süreci demokratik kurtuluş süreci olarak gördüklerini ifade etti.

'Bugün yeni bir barış sürecinin ilk günü,. Bugün demokrasinin, özgürlüğün, demokratik cumhuriyetin ilk nevruzu ' diyen Tuğluk, 'Biraz önce İmralı'dan Sayın Öcalan'dan bir mesaj geldi. Hepimize, tüm halklara, kadınlara, gençlere bir çağrı var. Bu mesaj, bu mektup bir özgür manifestosu, bir demokrasi manifestosu ve kardeşlik manifestosu. Bu mektupta, bu çağrıda sadece Kürtler haklarını kazansın, diğerleri ne olursa olsun denmiyor. Herkes için, hepimiz için, tüm kimlikler için, inançlar için, kültürler için özgürlük deniyor. İşte önderlik sorumluluğu bu, işte asalet burada, işte büyüklük burada. Herkes özgürleşsin, herkes eşit olsun deniyor ' şeklinde konuştu.

'SON KEZ BARIŞ DİYORUZ '


Tuğluk şöyle devam etti:

'Umut ediyoruz ki; bu anlamlı çağrıya devlet ve AK Parti anlamlı, adalet içeren, eşitlik içeren bir karşılık verirler. Bir kez daha belki de son kez barış diyoruz. bu kez barışmak ve başarmak istiyoruz. Halklarımıza onurlu barışı armağan etmek istiyoruz.

'BU TOPRAKLARA BARIŞI GETİRECEĞİZ '

'Bizler kürt siyasetçiler olarak demokratik toplum kongresi olarak, Sayın Öcalan'ın ortaya koyduğu çözümün sonuna kadar arkasında duracağız ' ifadelerini kullanan Aysel Tuğluk, ' Artık barışa mecburuz. Barış artık soyut bir kavram değil, barış toplumsaa bir talep haline geldi. Toplumumuz Kürdüyle, Türküyle artık barış istiyor. Halkımıza barışa armağan etmek boynumuzun borcudur. Bunu başaracağız ve barışı bu topraklara getireceğiz. Bunun için bu anlamlı çağrıya aynı içerikte, aynı özde yanıtlar verilmesi gerekiyor ' diye konuştu.

'BİZ KARDEŞLİK İSTİYORUZ '


Kürt hareketi'nin ve Öcalan'ın bu sürecin barış ile sonuçlanması için acılar yaşanmaması için gereken adımları attıklarını söyleyen Tuğluk şunları söyledi:

'Fakat bu süreç tek taraflı adımlarla gelişemez. Bu adımlara dev yanıtlar verilmeli. Gelin yeniden Kürt, Türk ve tüm halkların eşit ve özgür yaşayacağı, demokratik cumhuriyeti inşaa edelim. Sorun inkardan doğdu, sorun imhadan doğdu. İsyanımız yok sayılmasaydı, dilimize, kimliğimize yasak konulmasaydı... İşte bu isyanı bitmenin yolu kabulden geçer. Bu halkı kimliğiyle, kültürüyle tanımaktan geçer. Biz kardeşlik istiyoruz. Bizim bin yıllık ittifakımız var. '

'BU SÜRECİ DEMOKRATİK KURTULUŞ SÜRECİ OLARAK GÖRÜYORUZ '

Tuğluk, 'Yeni bir sürecin içerisindeyiz. Bu süreci demokratik kurtuluş süreci olarak görüyoruz Bu süreç her zamankinden daha çok mücadele sürecidir. Gelin her günü nevruz alanına dönüştürelim. Gelin barış için demokrasi için her gün sokaklarda haykıralım. Gelin her alanı Tahrir Meydanı'na dönüştürelim. Bunu yaparsak, inanırsak barışı gerçekleştirebiliriz. Kürdistan halkını yeniden mücadeleye çağırıyorum ' dedi. BEYAZ GAZETE