Kırıkkale’de Yaşlılar Haftası Etkinlikleri

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, hastane yönetimi ile Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin düzenlediği yaşlılar haftası etkinliğinde duygusal anlar yaşandı.

Kırıkkale’de Yaşlılar Haftası Etkinlikleri
Hasta odalarında öğrencilerin çaldığı türkülerle kimi ağladı, kimi de oynadı. Yaşlılar haftası dolayısıyla Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, hastane yönetimi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte kapsamında hastanedeki yaşlı hastaları ziyaret eden öğrenciler her hastaya bir karanfil ve kendi yaptıkları yağlı boya tablolardan hediye ettiler. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte öğrencilerin keman ve kanun eşliğinde söylediği türküler karşısında bazı yaşlı hastalar gözyaşlarına hakim olamadı. Ankara’nın bağları adlı türküyü seslendiren öğrenciler bazı yaşlı hastaları da yerinden kaldırdı. Kendini tutamayan hastalar eğlenceye alkış tutarak ve oynayarak ortak oldu. Gençlere “onlar da bir gün yaşlanacak” diyerek altın değerinde öğütler veren yaşlı hastalar, “Gençler sağlıklarının kıymetini bilsin. Onlarda bir gün yaşlanacaklar. Ama sağlıklı bir şekilde yaşlanırlarsa bizim gibi bu duruma düşmezler. Sigaradan kesinlikle uzak dursunlar” şeklinde konuştular.

Yaşlıların düzenlenen etkinlikle moral bulduğunu ifade eden Hastane Yöneticisi Osman Acar, yaşlılara herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi

Öğrencilerle birlikte türküler söyleyen okul idarecilerinden Selçuk Arslan ise amaçlarının hastalara moral vermek ve onların yanlarında olduklarını göstermek olduğunu ifade etti.

Etkinliğe Hastane Yöneticisi Osman Acar, Başhekim Tekin Akça, İdari ve Mali İşler Müdürü Hakan Köksal, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Seval Bulut Karatay, hastalar ve hasta yakınları katıldı.

Kaynak: İHA