Karaman Belediye Başkanı Uğurlu, Kendisine Mektup Yazan Öğrenciyi Okulunda Ziyaret Etti

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, kendisine mektup yazarak okullarına davet eden orta okul öğrencisini okulda ziyaret etti.

Karaman 100. Yıl Orta Okulu öğrencisi Esra Demir'in Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'ya bir mektup yazı. Esra mektubunda şehir merkezinin etrafındaki boş alanların çöplerden temizlenmesi, yeşillendirilmesini istedi. Esra ayrıca çöplerden ayrıştırılacak organik maddelerin işlenerek gübre haline getirilebileceği ve bu gübrelerin yeşil alanlarda kullanılabileceğinden bahsederek Başkan Uğurlu'yu okuluna davet etti.

Başkan Uğurlu, mektup eline geçtikten sonra eşi Hilal Uğurlu ile birlikte 100. Yıl Orta Okulu'na giderek hem Esra ile tanıştı hem de Okul Müdürü Mehmet Yeter'i ziyaret etti.

Yaşadığı şehre ve çevreye verdiği önemden dolayı 8. sınıf öğrencisi Demir'e teşekkür eden başkan Uğurlu, şunları kaydetti:

''Esra'ın düşündüğü her şey olabilecek şeyler. Çocuklarımızın gençlerimizin çevremizin, doğamızın sorunlarına bu kadar hakim olmaları ve çözüm üretmeye çalışmak için proje üretmeleri çok önemli. Bazı sorunların çözümü için sadece kurum ve kuruluşların çabaları yeterli olmayabilir. Mutlaka fertlerinde duyarlı olması gerekir. Gençlerimiz bu duyarlılıklarıyla kesinlikle büyüklerine örnek olacaklardır. Kızımızın bu medeni cesaretiyle her türlü hedeflerini gerçekleştirebilir. Bu cesaretini hiçbir zaman kaybetmemesini diliyorum''

Başkan Uğurlu'yu karşısında görünce heyecanlanan demir ise, ''Mektubuma bu kadar kısa sürede cevap alabileceğimi ummuyordu. Başkanımıza mektubunda yazdıklarımı anlatma fırsatı buldum. ayrıca arkadaşlarım adına okulumuz için isteklerimiz oldu'' dedi.

Muhabir: Mehmet Çetin

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA