İçişleri Bakanı Güler ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Basın Toplantısı Düzenledi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Merkezi'nin 7. katındaki toplantı salonunun dış cephesine, saat 20.45 sıralarında, lav silahıyla atılan bir patlayıcının isabet ettiğini belirterek, ''200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinde, atılan silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur'' dedi.

İçişleri Bakanı Güler ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde, basın toplantısı düzenledi.

Güler, burada yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkezi'nin 7. katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine, saat 20.45 sıralarında, lav silahıyla atılan bir patlayıcının isabet ettiğini ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olduğunu söyledi.

Öte yandan saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'nın arka kısmındaki otoparka iki el bombası atıldığı bilgisini veren Güler, olayda bir vatandaşın ayağından hafif şekilde yaralandığını ve tedavisinin sonucunda taburcu edildiğini kaydetti.

Güler, şöyle devam etti:

''Söz konusu patlamalarla ilgili olarak, olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler. Elde edilen teknik takipler, fiziki takipler, şu anda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinde atılan silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failleri en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabii ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri, Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüreceklerdir. Bu konudaki kararlılığımızı da bu vesileyle ifade etmek istiyorum.''

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı / Barış Gündoğan

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA