Baluken: Anaların gözyaşına tahammülümüz kalmadı

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, ''Tek bir Türk anasının, tek bir Kürt anasının gözyaşına artık tahammülümüz kalmadı. Bizler bu coğrafyada tek bir gencimizin tek damla kanının akmasını istemiyoruz'' dedi.

Elazığ'da bazı siyasi partiler ve sendikaların organizesinde İstasyon Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamasında konuşan Baluken, ''2013 nevruzu, özgürlüğün, kardeşliğin, barışın nevruzu olacak'' ifadesini kullandı.

Kürt sorunun tek çözümünün, müzakere ve diyalog olduğunu sürekli söylediklerini belirten Baluken, ''Bizler yeni süreçte barış, kardeşlik ve demokrasiyle ilgili tek bir Elazığlı'nın kaygı duymaması gerektiğini tüm Elazığ'ı ev ev gezerek anlatmakla görevliyiz. Bize düşmanca bakan, ön yargılı olan her bir kardeşimize de gidip derdimizi anlatmamız, önümüzdeki en önemli görevdir'' diye konuştu.

Baluken, şunları söyledi:

''Eğer bu sürece samimi yaklaşım olursa hep beraber önce bu akan kanı durduracağız. Tek bir Türk anasının, tek bir Kürt anasının gözyaşına artık tahammülümüz kalmadı. Bizler bu coğrafyada tek bir gencimizin tek damla kanının akmasını istemiyoruz.''

Bu arada, nevruz kutlaması dolayısıyla polis, kentte geniş güvenlik önlemi aldı. İstasyon Meydanı'na çıkan ara sokakları bariyerlerle kapatan ekipler, kutlamanın yapıldığı alana girmek isteyen karşıt görüşlü bir gruba izin vermedi. Sloganlar atan grup, buradan uzaklaştırıldı.

Gazi Caddesi'nde toplanarak slogan atan başka bir grup ise Elazığ Öğretmenevi önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra yürüyüşe geçti. Barikat kuran polis ekipleri, bu grubun kutlama alanına yaklaşmasına müsaade etmedi.

Kutlamaya katılanlar, programın ardından güvenlik önlemleri altında meydandan ayrıldı.

Kaynak: AA