Sosyal Güvenlik Müşaviri Tezel, Urlalılarla Buluştu

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel, Urla'da vatandaşları sosyal güvenlik konusunda bilgilendirdi.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Tezel, Urlalılarla Buluştu
Urla Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen ve Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Urlalılarla buluşan Ali Tezel’i, çok sayıda kişi izledi. Sosyal güvelik konusundaki yeni kanun ve yönetmelikler hakkında halka bilgi veren Ali Tezel'i dinleyenler arasında, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezgin Bilge, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kıvılcım, Şoförler Odası Başkanı Günay Öz, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Mali Müşavirler Odası Urla Temsilcisi Doğan Güçlü, İzmir SMMM Odası Urla Temsilcisi Bülent Köklü de yer aldı. Ali Tezel, 2006 yılında başlanan Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgiler vererek, bu reformun norm ve standart getirmek bahanesiyle hayata geçirildiğini, ancak gerçek amacının Amerikan sermayeli ilaç şirketleri ile sağlık yatırımcılarına uygun zemin hazırlamak olduğunu savundu. Kanun ve yönetmelikler hakkında da bilgi veren Tezel, vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Herkesin doğduğu andan itibaren ölünceye kadar hayatını en güzel şekilde idame ettirebilmenin çabası içinde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “İnsana yakışır, kaliteli ve güvenli bir yaşamın olmazsa olmazlarında biri de sosyal güvencedir. İnsanoğlu yaradılışı itibariyle her daim kendini ve ailesini güvende hissetmek ister. O nedenle çalışma hayatında önceliğimiz sosyal güvencedir. İnsanın başına ne geleceği belli olmuyor. Herkesin sosyal bir güvencesinin olması şart. Sosyal güvence altında bulunan vatandaşlarımızın da haklarını bilmeleri ve bilinçli bir şekilde kullanmaları da önemlidir. Merak ettiğimiz tüm bu konularda sayın Ali Tezel vatandaşlarımızın sorularını yanıtlayacaktır. Kendisini ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Toplantı sonunda Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel’e plaket ve çiçek sunarak verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA