Endonezya Bilim Projeleri Olimpiyatı, Kapanış Töreni İle Bitti

Endonezya'da faaliyet gösteren Türk okulları tarafından düzenlenen Endonezya Bilim Projeleri Olimpiyatı (ISPO) büyük bir kapanış töreni ile bitti.

Endonezya Bilim Projeleri Olimpiyatı, Kapanış Töreni İle Bitti
Kapanış töreninden bir gün önce de Endonezya meclisi tarafından bir akşam yemeği düzenlendi.

Meclis çatısı altında yapılan yemekte çok sayıda Endonezyalı yetkili hazır bulundu.Endonezya meclisinde düzenlenen yemekte Türkiye'den de misafirler vardı. Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Koray Şanal, "Binlerce kilometre ötede Türkler tarafından böyle büyük bir organizasyona şahit olmak bizleri hem şaşırttı hemde çok mutlu etti." dedi.

Ayrıca öğrenciler, Endonezya meclisi tarafından hediyelerle onulandırıldı. Mecliste yapılan akşam yemeğine katılan öğrenci ve öğretmenlere meclis anısı olarak birer hediye paketi verildi.

ISPO büyük bir kapanış töreni ile bitti. Kapanış töreninden 150 proje arasından birinciliğe seçilen öğrencilere ödülleri verildi.

Altın madalya kazanan öğrencilere Endonezya ulusal bankası BNI tarafından birer dizüstü bilgisaray hediye edildi. Ayrıca, Endonezya'da bulunan Türk okullarının bağlı olduğu PASİAD derneği tarafından da öğrencilere para ödülü verildi.