Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Suriyelilere Yardım

Türkiye Diyanet Vakfı, Gaziantep’te yaşayan Suriyelilere büyük bir yardım başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Suriyelilere Yardım
Gaziantep Şahinbey Müftülüğü’nde yapılan yardımda, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen 7 TIR ihtiyaç malzemesi dağıtımı yapılacak. Bugün itibari ile başlayan yardım dağıtımı 1 hafta boyunca devam edecek. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyeliler için gönderilen ihtiyaç malzemeleri içinde 4 bin adet battaniye, 4 bin adet mutfak araç gereci, 4 bin koli gıda malzemesi, 5 yüz adet 25 kilodan oluşan un çuvalı bulunuyor.

Suriye halkının perişan bir durumda olduğunu belirten Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, “Özellikle Gaziantep’e çok yakın bir bölgede, Suriye’de içi savaş devam etmektedir. Bu insanlık dramına karşı Türk haklının, bu necip milletin, duyarsız kalması düşünülemez. Bu millet her zaman garibin, fakirin, yurtsuzların, evsizlerin yanında daima yer almış, ellerinden tutmuştur. Şu an Şahinbey İlçe Müftülü olarak Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Suriyeli kardeşlerimiz için gönderilen yardımları dağıtmakla meşgulüz. Çok şükür bundan dolayı da sevinçliyiz. Türkiye Diyanet Vakfımız her zaman fakirin, garibin yanında yer almıştır, bugün de Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almış durumdadır. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaklaşık 4 bin adet battaniye, 4 bin adet mutfak araç gereci, 4 bin koli gıda malzemesi, 5 yüz adet 25 kilodan oluşan un çuvalı gönderildi. Bugün itibari ile biz Gaziantep’imizde, bu güzel şehrimizde, gaziler, şehitler diyarında Suriyeli misafirlerimize bu yardımları bizzat ellerine teslim ederek dağıtmaktayız. Bunun huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Keşke Suriye’de bu iç savaş olmazsa da bu kardeşlerimiz de bu duruma düşmeseler, evlerinde, yurtlarında bizler gibi rahat olsalardı. Dua ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda yurtlarına, yuvalarına dönerler. Bu gün itibari ile biz bu kardeşlerimize Ankara’dan, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yan kuruluşu olan Türkiye Diyanet Vakfı’ndan gelen yardımların startını vermiş durumdayız. Şu ana kadar yaklaşık 250’ye yakın Suriyeli kardeşimize bu yardımları ulaştırdık. Aşağı yukarı 1 hafta kadar yardımlarımızın devam etmesi söz konusudur”
Kaynak: İHA