Kozan'da Konferans ve Tiyatro Etkinliği

Kozan Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla konferans ve tiyatro gösterisi düzenledi.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; belediye sinama salonundaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek ülkenin her dönem düşmanları olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydetti.

Daha sonra eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin ''Çanakkale Destanı'' konulu bir konferans verdi.

Çanakkale ruhunu her Türk gencinin bilmesi gerektiğini ifade eden Alptekin, ''Çanakkale Zaferi'ni yılda bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Bizler şehitlerimize layık olmaya çalışalım. Özellikle genç nesillerimize sesleniyorum, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım ve 'biz bu ülkeyi bunlara mı emanet ettik' dedirtmeyelim'' dedi.

Konferans sonrası İstanbul Temaşa Tiyatrosu oyuncuları Bülent Gençak, Mustafa Ali Özsöz, Sedat Karaer, Murat Tiryaki, Ferhat Adıgüzel, Murat Özdil, Murat Erdoğan ve Zehra Şahin, Erkan Gündüz'ün yazdığı Murat Özdil'in yönettiği ''Kan ve Toprak'' adlı oyunu sahneledi.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA