İçişleri Bakanı Güler: Nevruz'da Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz kutlamalarıyla ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirterek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi için yapılan tören öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, İmralı görüşmeleriyle ilgili bir soruya bakanlığının alanı olmadığını ifade etti.

Cilvegözü patlamasıyla ilgili bir soruya Bakan Güler, konuya ilişkin başlangıçtan beri tespitlerinin olduğunu, şuanda konunun adli mercilerin önünde olduğuna dikkat çekti.Bakanlıkla ilgili soru sorulmasını isteyen Güler, Nevruz ile ilgili bir soruya ise 17 Mart'tan beri Türkiye'nin değişik yerinde kutlamalar yapıldığını kaydetti.

Nevruz sebebiyle yurdun değişik yerlerinde önlemler alındığını anlatan Muammer Güler, 31 ilde kutlamalar yapılacağını ve yasadışı bir durum söz konusu olduğunda her şeyin yapıldığını vurguladı. Şuana kadar Nevruz'a uygun kutlamalar yapıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinde önlemlerin alındığını dile getiren Güler, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.