Bakan Kılıç'ın Öğrencilerle Sinema Keyfi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerle bir alışveriş merkezindeki sinemada ‘Eve Dönüş: Sarıkamış’ filmini izledi.

Geçtiğimiz yıl öğrencilerle birlikte ‘Fetih 1453’ filmini izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu kez genç öğrencilerle yine tarihi bir film ‘Eve Dönüş: Sarıkamış’ filmine gitti. Gösterim öncesi açıklamada bulunan Bakan Kılıç, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ dolayısıyla öğrencilere Çanakkale menüsü dağıtıldığını hatırlatan Kılıç, “Yalnız Çanakkale menüsünde biraz fazla kalorili Çanakkale menüsü vardı. Yine de gençlerin o dönemin havasını teneffüs etmelerini arzu ediyoruz. Çanakkale ve Sarıkamış Anadolu’daki varlığımızın son yıllardaki en önemli nişaneleri. Sarıkamış’ta büyük bir destansı kahramanlık var. Yine Çanakkale’de ortaya konan ve bütün özgürlük arayışındaki milletlere emsal olan çok büyük bir zaferimiz var. Burada arzumuz yurtlarda kalan üniversite öğrencileri gençlerimizin farkındalık amaçlı seyir zevki yaşarken, bir yandan da konunun derinliklerine vakıf olmalarını sağlamaktır. Çanakkale’yi ve Sarıkamış’ı ne kadar idrak ederlerse gençlerimizin geleceği daha sağlam zemin üzerine inşa edeceğimiz düşünüyoruz.” dedi.

Daha sonra sinema salonuna geçen Bakan Kılıç, burada öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Kısa süre çevresindeki öğrencilerle sohbet ederek öğrencilerin ikram ettiği patlamış mısırlardan yiyen Kılıç, daha sonra öğrencilerle birlikte filmi izledi .