Acil Müdahale Sedyesi Tasarım Ödülüne Layık Görüldü

Sivas Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Gökler/ Nitrocare A.

Acil Müdahale Sedyesi Tasarım Ödülüne Layık Görüldü
Ş Dünyaca ünlü Reddot Design Award Winner 2013 tasarım ödülünü almaya hak kazandı. BMW, Porsche, Lamborghini gibi dev markalarında da katıldığı yarışmada Gökler /Nitrocare A.Ş’nin NTQ7 Acil Müdahale Sedyesi 4 bin 662 adet ürün tasarımı arasından seçilerek, birinciliğe layık görüldü.

Tüm dünya tasarımcıları için ‘Oscar’ olarak kabul edilen Reddot Design Award yarışması Almanya’da gerçekleştirildi.

Dünyanın en saygın tasarım ödüllerininyer aldığı yarışmada Apple, Sony, BMW, Porsche, Siemens ve Lamborghini gibi önemli markalar farklı kategorilerde yarıştı.

1955 yılından beri düzenlenen ve dünya genelindeki tasarımcıların rüyalarını süsleyen thereddot tasarım ödüllerinin 2013 yılı kazananları açıklandı.Gökler /Nitrocare A.Ş’nin yenilikçi tasarım gücü uluslararası tanınırlığa sahip 37 uzmanın bulunduğu jüriyi etkileyerek bu önemli ödülü kazanmayı başardı. Dev firmalar arasında Gökler / Nitrocare A.Ş firması NTQ7 Acil Müdahale Sedyesi 4 bin 662 adet ürün tasarımı arasından seçilerek, birinciliğe layık görüldü.

Reddot’un kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Peter Zec, yaptığı konuşmada günümüzde güçlü tasarımların ve bununla birlikte gelen ekonomik başarının önemine dikkat çekerek: “2013 RedDot Tasarım Yarışması’nı kazanan ürünler, fazlasıyla gelişmiş tasarım kültürünün ve sanayisinin ürünleridir. Günümüzde, iyi tasarlanmış ürünleri birbirinden ayırmak her geçen gün daha da zor hale gelmektedir. Gerçekten özel olanlar ise detaylarla birlikte gün ışığına çıkmaktadır” dedi.

Böylesine anlamlı bir ödülü kazanmaktan dolayı firması adına gurur duyduğunu belirten Gökler /Nıtrocare A.Ş. Genel Müdürü Göksel Aras, “Bu ödül Nıtrocare ‘deki yaratıcılık, çok çalışma ve yenilikçi yaklaşımı sembolize ediyor. İnsan hayatını kolaylaştıran ve katma değer yaratan erişilebilir bir tasarımın nihai hedef olması gerektiğinin farkındayız. Tarih boyunca bütün inovatif ve ileri teknolojilerin gerçek hayata uygulanması, ihtiyaçların, estetiğin ve mühendisliğin yeniden tanımlanmasıyla, yani yeniden tasarlanmasıyla oldu. Bunun bilincinde olan Nıtrocare, tasarım ekibi ile çok çalışıp, iyiyi değil mükemmeli aramaktadır” dedi.

Ödül töreni, uluslararası katılımla birlikte 1 Temmuz 2013 tarihinde Almanya’nın Essen şehrinde bulunan AaltoTheater’de düzenlenecek.Ödüle layık görülen NTQ7 Acil Müdahale Sedyesi 4 hafta boyunca RedDot Müzesi’nde sergilenecek .
Kaynak: İHA