Atso İle Kosgeb Tarafından 70 Saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin Düzenleneceği Bildirildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitiminin düzenleneceği bildirildi.

ATSO Akademisi çatısı altında düzenlenecek eğitimle ilgili açıklamada bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun girişimciliğin desteklenmesiyle çözüleceğini belirtti.

Budak, bu amaçla düzenledikleri eğitimlerde girişimci adaylarına başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişim yapmak için doğru ortam, girişimcilerle yatırımcıların buluşturulması, uluslararası piyasalarda rekabet konularında bilgi vereceklerini kaydetti.

Eğitimlerin verimli olması için 30 kişiyle sınırlandırdıklarını anlatan Budak, eğitimlerin Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşeceğini dile getirdi.

Eğitimlere yüzde 80 devam şartının arandığını anlatan Budak, eğitim sonunda katılım belgesi vereceklerini, KOSGEB'in de ''iş planı' hazırlayan ve işletmesini yeni kurmuş girişimcilere bir kısmı hibe olan ''girişimci desteği'' vereceğini ifade etti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA