Rum Ordu Kışlalarında Rütbeli Askeri Papaz

Larnaka ve Güney Lefkoşa’ya bağlı Kliru’da bulunan RMMO askeri kışlalarında askeri papazların faaliyette bulunacağı iki din merkezinin açılacağı kaydedildi.

Rum Ordusu’nda vazifelendirilecek papazlara rütbe verileceği de ifade edildi. Politis Gazetesi, Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu ile Rum Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos arasında dün gerçekleştirilen görüşmede askeri kışlada din merkezinin ele alındığını yazdı. Gazete, adı geçen papazlara askeri rütbe verileceğini ve bu kişilerin RMMO Komutanlığı din hizmetlerine bağlı olacaklarını yazdı. Habere göre askeri papazlar, danışmanlık rolü üstlenecek.

FOTİU - BAŞPİSKOPOS II. HRİSOSTOMOS GÖRÜŞMESİ Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu ve Başpiskopos II.Hrisostomos arasındaki görüşmede, RMMO’daki durumun yanı sıra ‘yakıcı mevzular’ olarak değerlendiren Güney Kıbrıs’ın sözde ‘Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin emniyeti ile Barış İçin Ortaklık’a başvuru meseleleri de ele alındı. Fotiu, yaptığı açıklamada, Kilise’nin silahlı kuvvetler için büyük bir yere sahip olduğunu söyledi.

Rum Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ise açıklamasında, Kilisenin askeri meselelere dair alakaya sahip olduğunu ifade etti.

FOTİU - GERBONİ GÖRÜŞMESİ Gazete, Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nun, İtalya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Guido Cerboni ile bir görüşme yaptığını yazdı. Habere göre görüşmede İtalyan Büyükelçi Cerboni, Barış İçin Ortaklık’a başvurulması hususunda Güney Kıbrıs’a destek verdi. Görüşmede, Kıbrıs meselesine dair Son gelişmeler de ele alındı .
Kaynak: İHA