7. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi

İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen "Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri" sona erdi.

7. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi
5 gün süren etkinliğin Son gününde sahne alan Gürcistan Tiflis Devlet Tiyatrosu’nun “Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ‘Sergüzeşti Veziri Xani Lenkeran’ adlı oyunu büyük ilgi gördü.

Oyunda, iki eşi olan vezirin başında geçenler anlatıldı

Oyunda Sonra oyuncuları tek tek kutlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tüm oyunlarda salonların dolu olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kocamaz, "5 gündür Türk Dünyası tiyatro etkinliğinde Gürcistan’dan İran'dan, Irak'tan, KKTC'den sanatçılarımızla, oyuncularımızla birlikte olduk. Türk dünyasında gelen kardeşlerimiz, çok iyi oyunlar sergilediler, kendilerini tebrik ediyorum. Tarsuslulara teşekkür ediyoruz. 5 gün boyunca bizi yalnız bırakmayarak salonları doldurdular. Tiyatroyu dolu dolu yaşadık. Türk dünyası küçük bir bölümde olsa bu sanat etkinliği Tarsus’ta buluştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda çok fazla gruplar bu etkinliği gerçekleştiririz, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nde yer alan gruplara plaket ve teşekkür belgesi verilirken, tiyatro gruplarıyla toplu halde fotoğraf çektirildi .
Kaynak: İHA