Uşak Belediyesi Yeni Hizmet Binası Yarışması İçin Kolokyum Yaptı

Uşak Belediyesi yeni hizmet binası için açtığı yarışmayla ilgili kolokyum yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kolokyuma CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Başkan yardımcıları Mustafa Gündüz ve Işıl Akgün, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Necip Mutlu, Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, yarışma jürisi, mimarlar ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu, proje yarışmalarıyla yaşanabilir alanlar ortaya çıktığını söyledi.

Uşak’ın da proje yarışmaları konusunda iyi işler yaptığını belirterek, “Yerel yönetimlerin proje yarışmalarına önem vermesi, şehirlerin daha çok güzelleşeceğinin göstergesidir. Gelişmiş ülkelerde projelerle güzel yapılar çıkmakla birlikte uzun yıllar kentlerin ihtiyacı karşılanıyor.” dedi.

Başkan Erdoğan ise belediye olarak yarışmalara önem verdiklerini fakat uygulanabilirlik konusundaki zorlukların aşılması gerektiğini ifade etti.

Belediyenin projeleri için üç defa yarışma açtığını kaydeden Erdoğan, “Belediyemiz, mimari yarışmalarla şehrin hakettiği mekanların doğması için çaba gösteriyor. Üç yarışmayla güzel projeler elde ettik, ikisi ihale aşamasında. Yarışma projelerinde, maliyet açısından sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu konuyla ilgili çalışma yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Vali Erden de şehirlerin güzelleşmesi için proje yarışmalarının öneminden bahsederek, herkesin destek vermesini istedi. Mimari projelerin güzelliğiyle şehirlerin güzelleştiğine dikkat çeken Erden, “Daha önce yapılan görkemli eserler, 20. yüzyıla damgasını vurdu. 21. yüzyılda da en çok merak edilen konuların başında bu geliyor. Bu bağlamda Uşak’ın yaşanabilir ve huzurlu bir kent olması için hepimizin sorumluluğu var. Belediyemiz, projeler için uzmanlarıyla hareket ederek güzel bir yarışma yapmış. Bundan sonra da bu tür çalışmaların devam etmesini diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra plaket törenine geçildi. Aralarında Başkan Erdoğan’ın da bulunduğu danışman jüri üyelerine plaketlerini Vali Erden, birinci Erce Funda, Orkun Özüer ve Ersen Gömleksiz’e ise Milletvekili Yılmaz verdi. Törenin ardından protokol üyeleri projeleri inceledi .