Türkiye Gençler Halter Şampiyonası Talas'ta

Türkiye Halter Federasyonunun düzenlediği gençler halter şampiyonası Talas'ta başladı.

Türkiye Gençler Halter Şampiyonası Talas'ta
17 Mart'ta sona erecek şampiyonada ev sahibi Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Halter bizim dünyaya sesimizi duyurduğumuz spor. Genç şampiyonları Talas'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Talas Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonaya 42 kulüpten 66'sı bayan toplam 243 sporcu katılırken, 50 hakem de görev yapıyor. Şampiyonada genç sporcular yarışma öncesi ısınma hareketleriyle hazırlıklarını tamamladı. Kimisi ısınarak sıranın kendisine gelmesini beklerken, kimi de kitap okuyarak zaman geçirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başlayan müsabakalarda önce kızlar yarıştı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, halterin geçmişte en başarılı olunan sporlardan birisi olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım, federasyonun yeni yönetimini çok gayretli bulduğunu belirterek, "İnşallah büyük başarılara imza atacaklar" dedi.

Halterin millet olarak genlerimizde yer alan bir spor dalı olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, "Halter gücü ifade ediyor. Gençlerimizin halter sporunu yapması konusunda bundan önce de amatör sporlara verdiğimiz desteği bu spora da vermeye devam ediyoruz. Bizler çocuklarımızı ne kadar sporla hemhal edersek geleceğimizi o kadar güvence altına alırız. Sporda yeni çalışmalarımız başlayacak" şeklinde konuştu.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Milli takımlarımıza bu şampiyonalardan sporcular yetişiyor. Bu yarışma 6-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Özbekistan'da düzenlenecek dünya yıldız gençler halter şampiyonasına seçme müsabakaları özelliğini taşımaktadır. Halterimizin daha başarılı olabilmesi için kulüp ve sporcu sayısını artırmamız gerekiyor. Bu tip organizasyonları düzenlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Başkan Taşpınar, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan genel kurulda göreve yeni geldiklerini hatırlatarak, "İnşallah yeni yönetim olarak yeni bir vizyon getirmeye çalışacağız. Birçok el atılmamış sorunları çözerek halteri daha da sevdirip yurtdışındaki başarılarımızı artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Federasyon yönetimindeki dünya ve olimpiyat şampiyonu milli haltercimiz Halil Mutlu ise, gençlerin milli takımın ve ülkemizin geleceği olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Yönetim de gençler de heyecanlı. İnşallah bu önümüzdeki süreçte başarımıza yansır. Bizim gençlerimiz yeteneklidir. Eğer başarılı sporcular çıkmazsa bunun tek suçlusu bizlerizdir. Dünyada bizim yerimiz belli, sadece geçici süreliğine bazı ülkelere yerimizi bıraktık. En kısa zamanda emaneti inşallah yeniden alacağız" 48 kiloda Türkiye şampiyonu olan Ferdi Adal, "İnşallah Naim Süleymanoğlu'nun rekorunu kıracağım" derken, yine 48 kilonun şampiyonu olan Gamze Yayla da amacının büyük başarılar elde ederek ailesine daha iyi imkanlar sunmak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA