Milletvekili Toptaş, Koyunların Keçi Olarak Kayıt Yapılmasını Sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e Afyonkarahisar’da hayvanların sınıflarını belirlemek için yaptırılan kayıtlarda koyunların keçi olarak kaydedildiği ve yanlışlıkların olduğu iddialarını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) soru önergesi veren Toptaş, “Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) kayıtları yapılırken özel veterinerlerce koyunların keçi olarak kaydedildiği doğru mudur? Doğru ise bu yanlışlığı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?” dedi.

Toptaş, Türkiye’deki et sektöründe önemli yere sahip olan iller arasında bulunan Afyonkarahisar’da 2011 yılı verilerine göre 289 bin sığır, 667 bin koyun, 86 bin keçi bulunduğunu kaydetti.

Toptaş, önergesinde şunları sordu: “Özel veterinerlerce kayıt yapılan ve HAYGEM tarafından kontrol edilen bu uygulamada Afyonkarahisar’da kaç koyun hayvanı keçi olarak, kaç keçi hayvanı koyun olarak kaydedilmiştir? Kayıt yapılan ve HAYGEM tarafından kontrol edilen bu uygulamada Afyonkarahisar’da kaç koyun sığır olarak, kaç sığır koyun olarak kaydedilmiştir? Afyonkarahisar’da kaç adet sığır, kaç adet koyun ve kaç adet keçi bulunmaktadır?”