Mardin Esob Genç Girişimcilik Eğitimi Verecek

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), genç istihdamın desteklenmesi çalışmaları kapsamında Mardin'de 100 kişiye girişimcilik eğitimi verecek.

Mardin Esob Genç Girişimcilik Eğitimi Verecek
Genç girişimcilik eğitimi, potansiyel girişimcilere 30 günlük bir sürede iş fikirlerini geliştirmek ve fikirlerini uygulamak için kapasitelerini artırma fırsatını vermek amacıyla İŞKUR ile ortak çalışma başlattı. Eğitimler bu yıl içinde her ilden belirlenen 100 katılımcı ile toplamda 5 pilot ilde verilecek. Pilot illerdeki programın sonunda, katılımcılar tarafından geliştirilen orijinal iş planları bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Eğitim ve Kariyer Danışman Kilit Uzmanı Cleofe Guardıglı, Girişimcilik Kapasite Geliştirme Kilit Uzmanı Abidin İçten, İletişim Uzmanları Emel Esen ve Yekta Kara Mardin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında proje hakkında bilgi alışverişinde bulunan heyet, bu tür projelerin gençlerin istihdam edilmesinde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Gençlere iş kurma aşamasında gerekli desteği sağlamaya devam ettiklerini belirten Mardin ESOB Başkanı Doğan Gazan, eğitim kapsamında, girişimcilik, iş kurma ve yönetme, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler verileceğini söyledi.

Girişimcilerin kuracakları işletmelerin daha uzun ömürlü ve verimli olmalarını sağlamak için çalıştıklarını belirten Gazan, "Karşılaşabilecekleri sorunları önceden tahmin edip ona göre çözüm üretmelerini sağlalayacağız. Hatalı iş kurmasını engellemek için gerekli bilgi ve beceriler kazandırmak gibi yararlar sağlanması amaçlıyoruz. Program sonunda Mardin ve çevresinden birçok gencimizin girişimcilik eğitiminden faydalanmasını ön görüyoruz" dedi.

Eğitim konuları hakkında da bilgi veren Gazan, "Gerek sınıf çalışması olarak gerek sahada potansiyel yatırımcıları ve müşterileri ikna etmek için satış konuşmalarını içermektedir. Bu egzersizler finansman sağlayıcıları, tedarikçileri ve müşterileri ileride kendilerine çekebilmek için çok önemlidir. Eğitimlerin 14 günü sınıfta geçecek, 9 günü saha çalışması ve araştırmaya ayrılacak. 6 gün ise paydaş ziyaretleri, bireysel çalışma ve rapor yazma için kullanılacaktır. Eğitime 18-29 yaş aralığında ve lise meslek okulu mezunu veya üniversite öğrencisi Mardin'de ikamet eden gençler başvurabilecektir. Eğitime katılmak isteyen gençlerimizin 1 Nisan tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA