Keşan’da 3 Gün Sürecek 'indirim Günleri' Başladı

Edirne'nin Keşan ilçesinde 3 gün sürecek “İndirim Günleri”ne Trakya’dan ve Yunanistan’dan da müşteri bekleniyor.

Etkinliğin ses getirmesi için Yunanistan ve Trakya genelinde gazete ve radyolarda duyuru yapıldı“ İndirim Günleri” başlamasından önce Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, ilçenin 15 milyon nüfuslu bir dünya kenti olan İstanbul’a 2 saat, ihracat kapısı Yunanistan’a ise sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.

Bölgede, tarım, hayvancılık, ticaret ve turizmin potansiyeli olduğuna vurgu yapan Dınkırcı, "ticaretin yanında üretmeyi, istihdamı ve ihraç etmeyi de konuşmalıyız." dedi

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da organizasyonun yararlı olduğunu ve yaygınlaştırılması gerektiğine işaret ederek,”Toplum sadece tükettiği ile değerlendirilmemeli. Üretimde teşvik edilmelidir.” diye konuştu.

Şekerbank Bölge Müdürü Selda Togay’da bankanın her ayın 15’inde düzenlediği “Esnaf alışveriş günlerine” tüm Türkiye’den ses geldiğini ancak bugün Keşan’da çıkan sesin bunların üzerinde olduğunu vurguladı.Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da Şekerbank’ın da desteği ile bu yıl ilk defa düzenlenen “İndirim Günleri”ni “esnafın yüzü gülsün,.kapısı açık kalsın” sloganıyla düzenlediklerini vurguladı. Esnafın yeni dünya düzeninde tek başına hareket etmesinin zorluğuna işaret eden Helvacıoğlu,ortak hareket edilmesinin öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.

Keşan’da “İndirim Günleri”ne 300 esnafın katıldığını aktaran Helvacıoğlu, esnafın ortak hareket etme kültürünün yaşandığını ve bunu gelecekte de devam ettirmek istediklerini İndirim günleri ile ilgili olarak Trakya’da ve Yunanistan’da gazete ve radyolarda ilan yayımlattıklarına işaret eden Helvacıoğlu, bunun semeresini göreceklerine inandığını söyledi.

Daha sonra esnafların da katılımı ile kesilen kordelanın ardından pazar gününe kadar devam edecek “İndirim Günleri” başladı.