Bebek Cinayeti Davasında Müebbet Hapis Kararı Çıktı

Kayseri'de yasak ilişki sonucu dünyaya gelen bebeğini boğarak öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi baba müebbet hapis cezasına çarptırılırken, anne ise beraat etti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar baba U.Ç.Ü. (21), anne C.C.B. (20) ve avukatları hazır bulundu. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi baba U.Ç.Ü, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. U.Ç.Ü, bebeği kendisinin öldürmediğini, bebeğin doğumdan Sonra bilinmeyen bir nedenle kendiliğinden öldüğünü öne sürdü.

Anne C.C.B. de, bebeği emzirmek istediğini ancak sütünün gelmediğini, bu nedenle de mama, biberon ve bez almak için markete gittiğini ifade etti.

C.C.B., marketten gelirken, U.Ç.Ü'nün telefonla arayarak hemen eve gelmesini söylediğini belirten C.C.B., ''Eve geldiğimde bebek ölmüştü" dedi.

Yapılan yargılama Sonucu mahkeme heyeti, baba U.Ç.Ü'ye önce 'tasarlayarak öz çocuğunu öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, U.Ç.Ü'nün cezasını iyi halinden dolayı müebbet hapse çevirdi.

Mahkeme heyeti, anne C.C.B'nin bebeğin öldürülmesiyle bir ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

-Olay- Kayseri'nin Talas ilçesinde, geçen yıl bir çöp konteynerinde 2 aylık bebek cesedi bulunması üzerine yapılan araştırmada, yasak ilişki Sonucu dünyaya gelen bebeği öldürdükleri iddiasıyla, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Son sınıf öğrencisi baba U.Ç.Ü. ile aynı fakültede eğitim gören anne C.B.B. gözaltına alınmıştı .
Kaynak: İHA