1.antalya İl Kadın Girişimcileri Kurul Toplantısı Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya İl Kadın Girişimcilerinin 1.Kurul Toplantısı yapıldı.

1.antalya İl Kadın Girişimcileri Kurul Toplantısı Yapıldı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde yürütülen TOBB Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu’nda kadın girişimciler gelecek dönemdeki çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda açılış konuşması yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vücudi Özen toplantının hem üyelerle tanışmak ve kaynaşmak, hem de icra komitesinin çalışmalarına katkı sağlamak için faydalı olacağını söyledi.

İcra Komitesi'nde 17 üyenin görev aldığını belirten Özen, “Kadın girişimciliğin ülke sathında geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik politika ve stratejiler oluşturulmasına ilişkin İl İcra Komitesine önerilerde bulunma görevini üstlenen İl Kurulu'nda ise hâlihazırda 177 kurul üye bulunmaktadır. 318 üye kontenjanı olan kurulun, içinde bulunduğumuz hizmet döneminde sayısının hızla artacağını ümit ediyoruz” dedi

‘2013 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Yarışması’ düzenleneceğini de belirten Özen şöyle konuştu: “Uluslararası rakamlara bakıldığında, kayıtlı ekonomi içindeki şirketlerin yüzde 33’ünün sahiplerinin kadın olduğu görülmektedir. Bu durum Türkiye açısından değerlendirildiğinde, 1995-2009 yılları arasındaki dönemde kadınların kırsal alanda iş gücüne katılım oranı, yüzde 49.3’ten yüzde 35.7’ye düşerken, kentlerde yüzde 17.1’den yüzde 21.3’e çıkmıştır. Yani çalışmak isteyen kadın sayısının özellikle kentlerde göreceli olarak hızla arttığı söylenebilir. Bu durum, kadınların tarımsal faaliyetlerden çok ticari ve ekonomik alanda daha bilinçli girişimcilik faaliyetlerine yöneldiğini göstermesi açısından önemli olarak değerlendirilebilir.” Özen, özellikle kırılgan bir ekonomiye sahip olan Türkiye’de ekonomiyi büyütmede, istihdamı arttırmada ve kalıcı bir üretim ve pazarlama anlayışı ile dünya ölçeğinde faaliyet gösteren işletmeler oluşturmada, kadın girişimcilerin önemli bir rol oynayabileceğinin dikkate alınması gerektiğini savundu. 81 ildeki Kadın Girişimcileri arasında Antalya’nın en etkin kurullardan biri olduğunu söyleyen TOBB Antalya İl kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın ise kurul olarak bu yıl farklı projelere imza atacklarını bildirdi. Önce kurul içerisinde değerlendirilecek projelerin daha sonra ATSO yönetimine gönderileceğini ifade eden Yargın, uygun görülen projeleri uygulayacaklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucu kadın bir takım kültürel değerler kıskacında kaldığını söyleyen Yargın, “Bizim görevimiz de bu algıların zihinsel dönüşümünü sağlamak. ‘Çalışan annenin çocuğu zarar görür’ algısına kadınların yüzde 80’i, ‘Siyaseti en iyi erkekler yapar’ algısına da kadınların yüzde 66’sı onay veriyor. Tüm bunlar kadınların toplum içerisinde kültürel değerlerin kıskacında kaldığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA