Bakan Kılıç, Sosyal Medyadaki Takipçilerini Yurt İçindeki Gezilerine Götürüyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kendisine sosyal medya aracılığı ile ulaşan 3 öğrenciyi Adana programına dahil etti.

Bakan Kılıç, Sosyal Medyadaki Takipçilerini Yurt İçindeki Gezilerine Götürüyor
Gün boyunca Bakan Kılıç ile etkinliklere katılan gençler, “Yemek bile yemiyorlar, sürekli koşuşturma telaşındalar” diyerek şaşkınlıklarını belirttiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençler ile ilişkilerin arttırılması ve sosyal medyanın daha etkin kullanılması için, internet üzerinden bir etkinlik başlattı. Bakanlık, kendilerine sosyal medya üzerinden ulaşan gençleri Bakan Suat Kılıç’ın yurt içi gezilerine dahil edecek. İlk olarak yaygın sosyal paylaşım sitesi ‘Twitter’dan Mehmet Akif Ersoy’un mısralarını ‘retweet’ eden gençler arasında kura yapıldı. Kurada galip gelen Atatürk Üniversitesi öğrencisi Ayşe Taştepe, Çukurova Üniversitesi öğrencisi Mesut Gürbüz ve Çağ Üniversitesi öğrencisi Neslihan Kılınç, Bakan Kılıç’ın Adana programına katılmaya hak kazandı.

Gün boyunca Bakan Kılıç ile birlikte gezen gençler, projeler hakkında da bilgiler aldı. Bakan Kılıç’ın Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağ Üniversitesi öğrencisi Neslihan Kılınç, ise ‘sizi en çok ne şaşırttı? şeklindeki soruya, “2 çeyrekte İstanbul'dan uçağa bindiler ve biz de havaalanında 4'te karşıladık. O saatten beri lavabo ihtiyacı, yemek, hiçbir şey yok, sürekli koşturma telaşı içinde geçti. O bizi çok şaşırttı, bakan yemek yemiyor falan olduk” şeklinde yanıt verdi. Annesine bakanla bir gün geçireceğini söylediğini ve annesinin inanmadığını vurgulayan Kılınç, “Annem bana 'birisi senle dalga geçiyordur, dikkat et' diye karşılık verdi. Sesini duyana kadar inanmadılar” dedi.

Öğrencilerden Mesut Gürbüz ise kendilerine 'Bakanla 1 gün geçirmek ister misiniz?' diye kendilerine tweet gönderildiğini belirterek, “Mehmet Akif'in şiirlerini retweet ederek aramızdan bir kura ile seçim yapılacağı söylendi ve bizimle iletişime geçtiler. Bakanla burada, bir siyasetçinin hayatı bir günde nasıl geçiyor onu öğrenmek için beraber gezdik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA