Bakan Kılıç: “adana’ya 203 Milyon Tl’lik Yaptırım Yatırım Yapacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlık olarak Adana'ya 203 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Bakan Kılıç: “adana’ya 203 Milyon Tl’lik Yaptırım Yatırım Yapacağız”
Çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Adana'ya gelen Bakan Kılıç, ilk olarak Seyhan Gençlik Merkezi'nin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. Burada Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından karşılanan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada Adana'yı bir spor kenti yapacaklarını belirterek, “Seyhan Gençlik Merkezi'nin projesi sadece Adana'da uygulanıyor. Bunlar büyükşehir ölçeğinde yaptığımız 3 bin 600 metre kare kapalı alanı olan nizami spor salonu bulunan gençlik merkezi. Sadece Adana'da uygulanacak ve 4.5 milyon liraya mal olacak. 2013 yılı programımıza dahil ettiğimi Yüreğir Gençlik Merkezi ise 3 milyon liraya mal olacak. Geleneksel Türk mimarisi, taş ve ahşap işçiliğini barındıran bir gençlik merkezi projesi. Buralar, gençlerimizin hayatla sosyalleşme süreçleriyle barışık gelişimlerine çok önemli katkılar sağlayacak, onların ev ve okul dışında üçüncü adresli olma yolunda önemli bir misyon üstlenecek” diye konuştu.

Bakan Kılıç, daha sonra Sarıçam ilçesinde yapılacak 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun kurulacağı alanı geçti. Burada bir süre gezen Bakan Kılıç, Adana'ya sundukları hizmetlerin devamının geleceğini vurgulayarak, “Stadımız 33 bin seyirci kapasiteli. Çok sayıda proje arısında şehrin yapısına, iklimine, coğrafi yapısına uygun olarak hazırlanan bir proje. Önemli bir stadyum olmasının yanında Adana'nın modern yapısına uygun bir eser kazandırmış oluyoruz. Gerekli imar planlarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. Büyükşehirle arazi takası gerçekleştirildi.

Bu sahadaki makine ikmal müdürlüğü boşaltılacak. 10 Nisan’da stadyumunun ihalesi yapılacak. Yılın ikinci yarısında da stadın temelini atacağız. Bunlar bir sinerjinin ürünü. Yerel bütün aktörlere teşekkür ediyorum” dedi.

Adana'ya yatırımlarının devam edeceğini kaydeden Bakan Suat Kılıç, “Bir bir hükümetiz, tek kişilik bir oyun oynamıyoruz. Takım oyunu oynuyoruz. Bunu başardığımız için 50 yılda yapılanları birkaç yıla sığdırabiliyoruz. Adananın kent görüntüsüne önemli eserler kazandırıyoruz. Bu takım oyunun yereldeki enstrümanları olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Adana bugün siyasette son yılların en yüksek düzeyde temsile kavuştu. Adana'ya ayrıca 7 bin 500 kişilik spor salonu kazandıracağız. Akdeniz Oyunları kapsamında iki dominant branşın müsabakaları Adana'da yapılacak. Bunlardan biri binicilik. Akdeniz ülkelerinden gelen dünyanın sayılı listelenmiş yarış atları Adana'da olacak. Binicilik kulübü tesislerini yenileme diyoruz ama aslında yeni baştan inşa ediyoruz. Durgun su sporlarını Seyhan Baraj Gölü'nde icra edeceğiz. Akdeniz oyunları geçtikten sonra da durgun su ve binicilikte gençlerimizi olimpiyatlara hazırlayacağımız önemli spor kentleri arasına dahil ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Adana için 203 milyon liralık yatırım paketi olduğunu söyleyerek, “Diğer bakanlıkları da ilave ederek Adana için toplam bir yatırım vizyonu ortaya koyabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA