Yeni Mahallede Yeni Yol Çalışmaları Sürüyor

Nazilli Belediye Meclisi’nden 38 yıl sonra geçen yeni imar tadilatları ile Yeni Mahalle’de açılan yolun yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Yeni Mahallede Yeni Yol Çalışmaları Sürüyor
Geçtiğimiz günlerde tartışmalar eşliğinde meclisten geçen Yeni İmar Tadilatları ile Yeni Mahalle 18/2 sokak ve 177 sokak arasında yer alan 9400 metrekarelik arsa Meclisten geçen İmar Tadilatları ile sorun olmaktan çıkmış, Nazilli ve hisse sahiplerinin yararına olacak konuma getirilerek yol yapım çalışmaları başlatılmış 18 uygulaması yapılarak 5 bin metrekarelik bölümü yeşil alan Bin 472 metrekarelik bölümü de hisse sahiplerine inşaat alanı olarak bırakılmıştı.

Yolun açıldığı gün itibari ile yaklaşık bir aylık süreç içerisinde Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu alt yapı çalışmaları ve refüj döşemelerinin yapıldı. Parke taşı döşeme işlemlerinin devam ettiği yolda çalışmaları Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürü İbrahim Topçu ve Park Bahçe Müdür Bahadır Çimen ile birlikte yerinde inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yıllardır mağdur olan vatandaşın mağduriyetini gidererek yapım çalışmalarına başlanan yol için resmi tüm prosedürlerin uygulandığını ifade ederek; “Yeni mahalle 18/2 sokak ve 177 sokak arasındaki yol yapım çalışmalarını yaklaşık bir ay önce basın mensupları ve vatandaşımızın gözü önünde başlatmıştık. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile şimdi yolun parke taşı döşeme işlemleri yapılmakta. Ufak tefek detaylarında giderilmesinden sonra önümüzdeki günlerde yolumuz halkımızın hizmetine girecektir. Bu alan yıllardan beri imarla ilgili sıkıntıları olan Nazilli’nin kanayan yaralarından biriydi. Biz 02 Ekim 2012 tarihinde toplanan İmar Komisyonu tarafından uygun görülen karlar gereği meclis onayı ile İmar Plan Tadilatlarını yaptık. Okul alanları da dahil olmak üzere burası gibi yerlerin gerekli imar tadilatları yasaya uygun olarak yapıldı. Ayrıca bunun yanında buradaki arsa sahipleri ile belirli şartlarda yasal yollarla ve resmi prosedürlere uyarak anlaşmalarımızı da yaptık. Sağ olsun bu arsa da hisse sahibi olan 32 kişi yıllardır kanayan bu sorunu karşılık beklemeden arsalarına, açtığımız bu yol için bağışladılar. Her birine yine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim Tek derdimiz Nazilli’ye hizmet etmektir” dedi.

Kaynak: İHA