Somalili Öğrenciler İlk Defa Gördükleri Karda Kayak Öğreniyor

Erzincan’daki Hacı Ali Akın Özel Otlukbeli Lisesi'nde öğrenim gören Somalili altı öğrenci, hayatlarında ilk kez gördükleri karda kayak öğrenmenin keyfini yaşadı.

Yaklaşık beş aydır Erzincan’da bulunan 2. sınıf öğrencilerinin yaşları 15 ile 17 arasında.

2012 Eylül başında, Somali’nin başşehri Mogadişu’dan gelen ve öğrenciler, Erzincan’a 50 kilometre mesafedeki Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri'nde, ilk kez gördükleri karda kaymayı öğreniyor. Beden Eğitimi öğretmenleri Cem Korkmaz nezaretinde ders alan öğrenciler, daha sonra belirlenen bir güzergâhta kaymayı denediler. İlk kez kayak yapan öğrenciler, zorlaştırılan etap üzerinde zaman zaman düşseler de yine de oldukça başarılı oldular. Öğrenciler, Somali’de hava sıcaklığının hep yüksek olması sebebiyle kar yağmadığını belirterek, “Erzincan’da ilk kez tanıştığımız kar üzerinde hem düşüyoruz hem de kayak yapmayı öğreniyoruz. Çok eğlenceli.” dedi.

Öğretmen Korkmaz ise, “Sömestr döneminde çocuklarımıza kayak öğretmek istedik. Kısa sürede kavradılar. Amacımız, boş zamanlarını güzel değerlendirmek ve spor yapmalarını sağlamak. Hem eğleniyorlar hem eğitimlerini sürdürüyor hem de kayak yapmayı öğreniyorlar. Somali gibi sıcak bir memleketten kış memleketine geldiler fakat kısa zamanda ayak uydurdular. İnşallah önümüzdeki dönemlerde iyi bir seviye katettirip yarışmalara sokmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.