BDP Heyeti Sığınmacıları Ziyaret Etti

BDP'li kadın belediye başkanları, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine göç eden sığınmacıları ziyaret etti.

BDP Heyeti Sığınmacıları Ziyaret Etti
BDP Genel Merkezi tarafından oluşturulan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Eğil Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin ve Yeşilalan Belediye Başkanı Gülbeyaz Güneş’in bulunduğu kadın komisyonu, Ceylanpınar'a gitti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan tarafından karşılanan heyet, Ceylanpınar BDP ilçe teşkilatında Suriyeli kadınlarla bir araya geldi. Bu buluşmada konuşan Hafize İpek, sorunları tespit etmek için kadın belediye başkanlarından oluşan bir komisyon olarak kendilerini dinlemek istediklerini aktardı. İpek, "Bizler, etnik kimlik gözetmeksizin, sorunların çözümünde birliği esas alıyoruz. Bu hepimizin sorunudur ve beraber çözmek zorundayız" dedi

İpek, her türlü çatışmalı ortamda olduğu gibi yine kadınların daha fazla etkilendiğini ve daha fazla mücadele etmek zorunda kaldığını kaydederek, her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Gönüllü çalışanlardan Fadile Kaya da, 4 bin kişinin Ceylanpınar'a geldiğini, yardımların eksik ve yetersiz olduğunu savunarak, daha sistemli bir biçimde yardım elinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Suriyeli kadınlar da söz alarak, zor ve sıkıntılı şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini, yapılan yardımların yetersiz olduğunu savundu. Özellikle konaklama konusunda zorlandıklarını ve iki üç ailenin aynı evde kaldığını söyleyen kadınlar, çocuk bezi, ilaç, kuru gıda ve temizlik maddeleri gibi malzemelere ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

BDP heyeti görüşmenin ardından Ceylanpınar Belediyesi’ne giderek, Belediye Başkanı İsmail Arslan’dan konuya ilişkin bilgi aldı .
Kaynak: İHA