İznik Roma Tiyatrosu, Bu Yıl İçinde Açılacak

Bursa İl Özel İdaresi tarafından bu güne kadar 600 bin lira ödenek ayrılan İznik Antik Roma Tiyatrosu'ndaki çalışmaların 2013’de tamamlanması bekleniyor.

Anadolu’da ayakta kalmış antik tiyatroların en önemlilerinden biri olan İznik Roma Tiyatrosu’nun gün yüzüne çıkması için İl Özel İdaresi'nden 2013 yılında da 200 bin lira ödenek ayrıldı. Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, "Bursa'yı dünya turizmine açmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve beraberinde ki heyet antik tiyatroda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İznik antik tiyatroya teknik bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önceki yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İznik hem ülkemizin, hem de Bursa tarihinin turizm başkenti olacak bir bölge. İznik dört medeniyete başkentlik yapmış bir bölgemiz ve hala kazdıkça da dünya tarihine ait eserler çıkıyor." dedi.

2014 yılında kapanacak olmasına rağmen Bursa İl Özel İdaresi olarak 2013 yılında da tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını belirten Nedim Akdemir, "İznik Roma Tiyatrosu’nda çalışmalarımız devam edecek. Bursa'yı dünya turizmine açmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

ANTİK TİYATRO İÇİN 600 BİN LİRA ÖDENEKİl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de İznik Antik Roma Tiyatrosu’nda çok güzel çalışmalar yapıldığına değinirken, "Geçen yıllarda 400 bin lira, 2013 yılında da 200 bin lira olmak üzere toplam 600 bin lira Antik Roma Tiyatrosu için ödenek ayırdık." bilgisini verdi. İl özel idaresi olarak toprak altında kalmış değerli bir hazineyi gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Bilal Çelik, tiyatrodaki çalışmaların 2013 yılı içinde tamamlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.