Zirve Kapsamında Mısır'da Bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu Çeşitli Temaslarda Bulundu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Dönem Zirvesi kapsamında bulunduğu Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, zirvenin yapıldığı Fairmont Otel'de Cezayir Dışişleri Bakanı Yardımcısı Balkajem Sahli'yi kabul eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye ile Cezayir'in teröre karşı tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olduğunu vurguladı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sahli de Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne yönelik terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türk İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerden Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'ın dışişleri bakanlarıyla birlikte çalışma kahvaltısına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, mevkidaşlarıyla ortak kültür mirasının korunması ve yaşatılmasıyla ilgili yapılabilecekleri değerlendirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Amr Kamil ile de bir araya gelen Davutoğlu, İİT 12. Dönem Zirvesi'nde masaya yatırılacak konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistanlı mevkidaşı Hina Rabbani Khar ile de 1 saate yakın görüştü.

Görüşmede, ağırlıklı olarak Afganistan'daki gelişmelerin ele alındığı bildirilirken, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, Afganistan'daki barış sürecine ilişkin temasları hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik / İsmail Fidan

Yayıncı: Şermin Coşkun
Kaynak: AA