Vali Harput’tan Esnafa: Turisti Kandırmayın

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye’nin 2023’te 50 milyon, Bursa’nın da 5 milyon turist hedefinin olduğunu belirterek, esnafa turistlere karşı dürüst olmalarını istedi. Harput, "Turisti kandırmayın. Yabancıya ayrı, yerliye ayrı fiyat uygulamak ahlaken yanlış ve helal de değildir." dedi.

Vali Harput’tan Esnafa: Turisti Kandırmayın
Dünyanın en eski ticaret merkezleri arasında gösterilen Koza Han'ın da içerisinde bulunduğu Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki esnaf, turistlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla İngilizce ve Arapça kursuna başladı.

Kursun ilk bölümünü başarıyla tamlayan 56 esnafa sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Derneği, tarihi hanlar bölgesindeki esnaflara yönelik İngilizce ve Arapça kursu düzenledi.

2013 Arap Turizm Başkenti seçilen Bursa'ya gelen turistlerin rahat alışveriş yapabilmeleri amacıyla düzenlenen kursun sertifika törenine Burksa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Derneği Başkanı Bülent Erginal, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin desteği ile düzenlenen kursun ilk bölümünü tamamlayan 56 esnafın müşterilerini karşılayacak kadar İngilizce ve Arapça öğrendiklerini kaydetti.

Bursa'nın son yıllarda turizm atağına geçtiğini belirten Erginal, "Biz de turizm çalışmalarına destek amacıyla esnaflarımıza yönelik dil kursu düzenledik. Toplamda 120 saat süren dil kursunun ardından diksiyon, halkla ilişkiler gibi kurslar da düzenleyeceğiz." diye konuştu.

"BURSA 21 ARAP ÜLKESİ TARAFINDAN BURSA TURİZM BAŞKENTİ İLAN EDİLDİ"

Bursa’nın tarih ve turizm şehri olduğunu belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput ise esnaflardan turistlere farklı fiyat uygulamamalarını istedi. Vali Harput, şunları söyledi: "Tarihimize sahip çıkalım. Bu güzelim eserleri yıkıp geçmeyelim. Dünyada her sene bir trilyon dolar turizme para harcanıyor. Türkiye bütçesinin üç katı para dünyada dağıtılıyor, bundan her ülke pay alıyor. Türkiye’de, Bursa da az alıyor. İnsanlar para harcamak için gezmek için dünyanın her tarafına gidiyorlar. Bu sene Bursa 21 Arap ülkesi tarafından Bursa turizm başkenti ilan edildi. Gelen insanlara iyi hizmet vermek için gelen insanın kandırılmaması lazım. Zaman zaman iki fiyat uygulandığı yönünde şikayetler alıyorum. ‘Nasılsa bir defa geldi’ denilerek turiste farklı fiyat uygulanıyor. Bu ahlaken doğru değil, helal de değildir, eğer inanıyorsak. Türkiye 2/23’te 50 milyon turist, 50 milyar lira gelir hedefliyor. Bursa ise 5 milyon turist 8 milyar lira gelir bekliyor. Turizm önemli ve esnaflar da bu konuda üzerine düşeni yapmalı."

73 YAŞINDA İNGİLİZCE ÖĞRENDİ

Arapça kursunu başarıyla tamamlayan 73 yaşındaki konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren Bursa Tarihi Hanlar Çarşısı’nda esnaflık yapan İsmet Sezer’e sertifikasını Vali Şahabettin Harput verdi. Vali Harput, “Öğrenmenin yaşı gerçekten yok. İşte 73 yaşında Arapça öğrendi. Neden? ‘Gelen turiste daha iyi hizmet vereyim’ düşüncesiyle ismet Amca bu yaşında yabancı dil öğrendi” diye konuştu.