Nazlı Ilıcak'ın isyanı: 'Şangay Beşlisi kadar başınıza taş düşsün'

Şangay Beşlisi tartışması Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak'ı isyan ettirdi. Ilıcak tepkisini "Başınıza taş düşsün" diyerek gösterdi.

Nazlı Ilıcak'ın isyanı: 'Şangay Beşlisi kadar başınıza taş düşsün'
CNN Türk'te Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel, Altan Öymen ve Nagehan Alçı'nın gündemi değerlendirdiği Dört Bir Taraf programında, Başbakan Erdoğan'ın Şangay Beşlisi hakkındaki sözleri masaya yatırıldı.

ALTAN ÖYMEN: 'BAŞBAKAN HAKSIZLIK YAPTI '

Altan Öymen, Kadri Gürsel'in konuyla ilgili Milliyet'te yazdığı yazıyı Başbakan Erdoğan'ın eleştirmesine tepki gösterdi. Öymen, Erdoğan'ın Şangay Beşlisi'nin Türkiye'nin diyalog ortaklığı başvurusunun onaylandığı bilgisinin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde bulunmadığını, dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ın eleştirisinin yersiz ve haksız olduğunu söyledi.

KADRİ GÜRSEL: 'DIŞİŞLERİ SİTESİ GÜNCEL DEĞİL '

Başbakan Erdoğan'ın sözlerine rağmen Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde Şangay İşbirliği Örgütü'yle ilgili bir açıklama olmadığına değinen Kadri Gürsel, hükümete yakın kurumların da Şangay Beşlisi'ne yönelik ciddi bir çalışması olmadığını söyledi.

Nagehan Alçı'YI ŞAŞIRTAN METİN

Nagehan Alçı, program sırasında İngilizce olarak internetten araştırdığı konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinin İngilizce kısmında konunun güncel olduğunu görünce, kısa bir şaşkınlık yaşadı. Sonrasında toparlayarak 'Bu kabul edilebilir bir yanlış değil ' dedi.

NAZLI ILICAK'IN ŞANGAY BEŞLİSİ İSYANI


Şangay Beşlisi'yle ilgili tartışmanın uzaması nedeniyle 'Başka konular da var ' uyarısı yapan Nazlı Ilıcak, polemik devam edince sonunda dayanamayıp şaka yollu 'Şangay Beşlisi kadar başınıza taş düşsün ' diyerek konunun kapanmasında ısrar etti.