Vergi Şampiyonlarını Şaşırtan Ziyaret

Kütahya’nın Simav ilçesinde Vergi Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Vergi Şampiyonlarını Şaşırtan Ziyaret
2012 yılına ait kurumlar ve gelir vergisi kapsamında dereceye giren mükellefleri önceden belirleyen Simav Vergi Dairesi, mükellefleri ödüllendirmek için klasik uygulama yerine ilginç bir yöntemi tercih etti. Bu kapsamda önceden belirlenen mükelleflere Vergi Dairesi Müdürü Sezai Süzük ve Vergi Dairesi çalışanları tarafından iş yerlerine sürpriz ziyaretler gerçekleştirildi; Maliye Bakanlığından sağlanan hediyeleri kendilerine iş yerlerinde takdim edildi. Hiç alışık olmadıkları ilginç yöntem karşısında önce şaşıran ardından da sevinen mükellefler, yeni uygulamadan memnun olduklarını bildirdi.

Bu kapsamda Kışla Caddesi üzerindeki işyerinde bir anda karşısında Vergi Dairesi Müdürü ve çalışanlarını gören serbest meslek sahibi Harita ve Kadastro Mühendisi Ahmet Güneri çok şaşırdı. Vergi rekortmeni olduğunu işyerinde öğrenen Güneri duygulandı, ağlamamak için kendisini zor tuttu.

Maliye Bakanlığından sağlanan radyoyu 24. Vergi Haftası anısına Vergi Dairesi Müdürü Sezai Süzük’ün elinden alan Harita Mühendisi Ahmet Güneri, “20 yıl öncede rekortmen olduğum için plaketle ödüllendirilmiştim. Şimdi radyo ile ödüllendirildim. İşyerimin en güzel köşesine yerleştireceğim. Benim açımdan çok anlamlı bir hediye oldu. Demek ki hem vergimi düzenli vermişim. Hem de Simav’da rekortmen olmuşum. Ne mutlu bana” şeklinde konuştu.

Sürpriz ziyarette sürpriz hediye alan Ahmet Güneri Simav Vergi Dairesi Müdürü Sezai Süzük ve Vergi Dairesi çalışanları ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Simav Vergi Dairesi Müdürü Sezai Süzük verginin önemine değinerek, "Vergi ödemenin onurunu yaşayan tüm mükelleflerimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA