Hazırlık Sınıflarına Oryantasyon Toplantıları Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Hazırlık Sınıflarına yönelik düzenlediği oryantasyon toplantısı yapıldı.

Hazırlık Sınıflarına Oryantasyon Toplantıları Devam Ediyor
KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, akademik personel ve çok sayıda hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı.

Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oryantasyon toplantısında açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, “Bugün burada toplanmamızın amacı yeni bir döneme girecek olan sizlerle bir araya gelerek daha verimli bir öğretim yılını nasıl geçirebiliriz onları konuşmak üzere toplandık. İkinci dönem üç buçuk dört ay sürecek olan eğitim sürecinde hayli yoğun bir tempo içerisinde olacağız. Materyaller üzerine daha çok materyaller ekleyerek kendimizi geliştirmek için çaba sarf edeceğiz. Biliyorsunuz ki İngilizce çabuk unutulan bir dil olmakta ve devamlılık arz etmektedir. Bunun için ara vermeden ve azimle çalışmalarınıza devam etmelisiniz” dedi.

2012-2013 yılı içerisinde Karabük Üniversitesi’ni 236 bin kişinin tercih ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, “Bu dönem sizinle yaptığımız üçüncü toplantımız, bu toplantılarda sizlerle daha yakından iletişim sağlıyoruz. Bugünkü konumuz başarı olacaktır. Mezun olduğunuzda kendinizi nerede nasıl görmek istersiniz bunu düşünmenizi istiyorum. Geçmişteki kararlarınızla, fırsatları değerlendirerek şuan buradasınız peki gelecekte nerede olacaksınız önemli olan konu budur ve başarının sırrı nedir. Zeka mı, çalışmak mı yoksa hayal gücü müdür? Başarının sırrı bir maddeye bağlı değil, hepsini bir arada tutup fırsatları doğru değerlendirebilmektir. Üniversitemizi kazanarak bir fırsatı değerlendirdiniz. Başarıya ulaşmak istiyorsanız hayal kurun ve gerçekleştirin. 26 yıl öncesini düşündüğümde şartlar daha zordu. Şuan siz benden daha şanslısınız. İş hayatında artık bilgi başarı ve yeteneklerinize bakıyorlar. Ne kadar büyük hayaliniz varsa bu hayali ne kadar gerçekleştirmek istiyorsanız o kadar çalışmalısınız. Bu dönemde artık herkesin bir diploması var fakat önemli olan bu diplomanın yanında sizin dil eğitimini de almış, kendinizi geliştirmiş olmanızdır. Hem sizin hem üniversitemizin hem de ülkemizin geleceği sizlerin başarısına bağlıdır. Bu ülke bu üniversite sizlerden çok şey bekliyor. Sizler bu beklentileri boşa çıkartmayın. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Hazırlık Sınıfları için gerçekleştirilen oryantasyon toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı’nın öğrencilerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi .
Kaynak: İHA