Dasidef:erzurum’da 2. Osb, 2013 Bitmeden Hizmete Girmeli

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar, Erzurum’da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 2013 bitmeden hizmet vermeye başlaması gerektiğini söyledi.

Dolar, 2. OSB’nin faaliyette olmamasından dolayı bölgenin lokomotif ili olan Erzurum’a yatırım yapmak isteyen iş adamlarının farklı bölgelere yöneldiğini açıkladı.

Dolar, büyük çaplı 10 firmanın Erzurum’a yatırım için geldiğini anacak yer tahsis edilmediği için başka şehirlere gittiği bilgisini verdi. Erzurum’da 2. OSB’nin hizmete başlamasının önünde çok ufak pürüzler olduğuna dikkat çeken Dolar, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ihale yapıp 2. OSB’yi müteahhide verecek. Bundan sonra arsa tahsisleri başlayacak. Engeller bu kadar küçük olmasına rağmen uzun yıllardır bu problem çözülemiyor.” şeklinde konuştu.

Mevcut OSB’nin ihtiyaçları karşılayamayacak konuma geldiği bilgisini veren Dolar, yatırımcıların sermayelerini henüz imara açılmayan bölgelerde değerlendirdiğini bununda olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Erzurum’da 2. OSB konusunda uzun zamandır ilerleme yaşanmadığına değinen Dolar, 2013’ün bu konuda hayatı bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. Dolar, “2013’te yatırım teşvikleri en üst düzeyde olacak. Bu teşvik oranları ilerleyen yıllarda daha aşağılara çekilecek. Erzurum’un bu teşviklerden yararlanmaması hepimizin üzülmesine neden olur. Şu anda Erzurum’a 12 şirket süt fabrikası kurmak istiyor. Ancak bunlara yer tahsis edilmediği için farklı arayışlara yöneliyorlar. Eğer 2. OSB 2014’ün sonuna kadar açılırsa buraya 50’ye yakın sanayi yatırımı yapılacağının müjdesini de vermek isterim.” şeklinde konuştu.

DASİDEF çatısı altında faaliyet yürüten Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), kurumsal yapısını yeniden düzenledikten sonra bir basın toplantısı düzenleyerek yeni dönemde ne tür çalışmalar yapacakları hakkında bilgiler verdi. ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir, bundan sonraki süreçte periyodik aralıklarla basınla bir araya gelecekleri bilgisini vererek, amaçlarının ortak bir hareket oluşturarak şehrin kalkınmasına bir ivme kazandırmak olduğunu söyledi.

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, ERGİAD’ın kurumsal yapısını yeniden düzenlediklerini söyledi.

6 yeni komisyon kurdukları bilgisini veren Gökçe, bu komisyonlardan bir tanesinin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basınla doğrudan ilgili olacağını aktardı. ERGİAD Kariyer Merkezi ve ERGİAD Akademi çatısı altından işverenle çalışmak isteyenler birbiriyle buluşturduklarını söyleyen Gökçe, “Hem kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz hem de işverenlerin kendini geliştirmesi için çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Gökçe, Kariyer Merkezi yoluyla kendilerine başvuran 220 kişiden 94’ünü uygun işe yerleştirdiklerini söyledi.

Anakara ve İstanbul’da olduğu gibi Erzurum’a bir mobilyacılar sitesi kurmak için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Gökçe, girişimlerinin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Projenin onaylandığını dile getiren Gökçe 50 mobilya mağazasının yer alacağı sitenin detaylarıyla ilgili Mart ‘ta bir toplantı düzenleneceğini belirtti.