2013 Sağlık Yatırımları Toplantısı Yapıldı

2013 yılının ilk sağlık yatırımları toplantısı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı eğitim tesisleri toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Güvenç’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, ilçe kaymakamları ve daire amirleri ile il sağlık müdür yardımcıları katıldı.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda; 2012 yılında yapılan yatırımlar ve 2013 yılında yapılacak yatırımlar ve çalışmalar masaya yatırıldı.

Vali Güvenç, toplantı öncesinde 112 komuta merkezinde incelemelerde bulundu. Güvenç’e İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Komuta merkezinde bulunan ve ambulans takip sistemini de inceleyen Güvenç, çalışanlarla sohbet etti.

2013 yatırımları toplantısının açılış konuşmasını yapan Celalettin Güvenç, toplantının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “2012 yılında sağlık adına neler yaptık, 2013 yılında neler yapacağız, bunları değerlendireceğiz. Merkez ve ilçelerimizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz, Sağlık Bakanlığımızın değerli temsilcileri ve İl Özel İdaresi ile birlikte ödeneklerle ilgili mevcut durumu tahlil edeceğiz” dedi.

“Sağlık, eğitimle birlikte birinci işlerimizden bir tanesidir” diyen Vali Güvenç, yatak kapasitesi bakımından sorunların farkında olduklarını dile getirdi. Güvenç, şöyle devam etti: "İnşallah 2013 yılında Eyyübiye’de 400 yataklı hastane ihalemizi yaparak merkezde önemli bir rahatlık sağlayacağız. Viranşehir ve Siverek devlet hastanelerimiz hizmete girdi. Ufak eksikliğimize rağmen önemli bir açıklığı kapattı diye düşünüyoruz. Diğer hususları da toplantıda kaymakam arkadaşlarımızla beraber hep beraber değerlendireceğiz." İl Sağlık Müdürü Duran ise, 2013 yılının ilk yatırım toplantısında Şanlıurfa’daki sağlık yatırımlarını konuşmak üzere toplandıklarını ifade ederek, “Kısa ve uzun vadedeki yatırımlarımızı bugün masaya yatıracağız, sağlık yatırımlarının uygulamasını yapacağız. Bununla ilgili gerekli kararlar alınacağına inanıyorum. Buraya kadar geldiğiniz için başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açıklamaların ardından, kentte yapımı devam eden ve yapılması planlanan sağlık yatırımları toplantıda ele alınırken, özellikle kış aylarında yoğunluğun yaşandığı Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yeni bir düzenleme yapılması kararı alındı .
Kaynak: İHA