Başbakan Erdoğan, Viyana Ziyareti Öncesinde Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın mektubuyla ilgili olarak, "Bu konular eğer örtüşüyorsa, demek ki olumlu gelişmeler var demektir. Bizler de bu istikamette çok net açık, herhangi bir soru işaretine mahal vermeyecek şekilde neleri nereye kadar nasıl yapabileceğimizi zaten milli birlik ve kardeşlik projemizde ve çözüm süreci içinde açıkladık" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, bir gazetecinin teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın mektubundaki bazı ifadeleri hatırlatması üzerine şunları söyledi:
"Daha önce de bunu defaatle ifade ettim. Bizim temel ilkelerimiz, esaslarımız belli. Ve bu açıkladığımız esaslarla ilkelerle, sizlerin adeta Son dakika haberi gibi geçtiğiniz bu konular eğer örtüşüyorsa, demek ki olumlu gelişmeler var demektir. Bizler de bu istikamette çok net açık, herhangi bir soru işaretine mahal vermeyecek şekilde neleri nereye kadar nasıl yapabileceğimizi zaten milli birlik ve kardeşlik projemizde ve çözüm süreci içinde açıkladık. "
Kaynak: İHA