Burn İstanbul Rail Jam'de 'ilk'lere İmza Atıldı

Burn sponsorluğunda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Burn İstanbul Rail Jam, kesintisiz bir müzik ziyafetiyle beraber, İstanbullu adrenalin severlere unutulmaz saatler yaşattı.

Dünyanın en önemli snowboard etkinliklerinden biri, Türkiye’de ilk defa Burn sponsorluğunda 24 Şubat Pazar günü Santral İstanbul’da gerçekleştirildi.

New York, Las Vegas ve Madrid gibi dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen tüm Rail Jam organizasyonlarının en yüksek atlayış platformu İstanbul’da kurularak yeni bir rekora imza atıldı.

Burn İstanbul Rail Jam kapsamında, dünyanın ve Türkiye’nin en önemli snowboard’cuları, 120 ton kar taşınarak oluşturulan ve yüksekliği 15 metre, uzunluğu 40 metre olan dev platformda performanslarını sergilediler. Yine Türkiye’de ilk kez gerçekleşen “Black Light Show” da, izleyenlerine unutulmaz bir deneyim yaşattılar.

Aralarında İspanya milli takımının antrenörü olan ve bugüne dek birçok yarışmada jürilik yapan Daniel Jesus Fernandez Roncal, özellikle Rail yarışmalarında çok fazla derecesi olan ve 3 senedir hem TTR yarışmalarında hem de Rail Jam’lerde jürilik yapan Ammanuel Robert, TTR sertifikalı bir jüri olan Anthony Alan Holland gibi eski profesyonel snowboardcuların yer aldığı jüri ekibinin seçimiyle yapılan değerlendirmenin sonucunda ilk üçe giren sporcular, ödül almaya hak kazandılar.

Birinci olan Antonin Chamberland'a 10 bin dolarlık ödülünü Manga grubu solisti Ferman, ikinci olan Dominik Wagner'e 6 bin dolarlık ödülünü Cartel grubu, üçüncü olan Len Roald Jorgensen'e 3 bin dolarlık ödülünü Birol Giray verdi. Türkiye’nin en iyi snowboardcularından Burn Tutku Ekibi üyeleri Deniz Altınok ve Cenk Kuli de, birincilik için dünyaca ünlü 14 snowboardcu ile yarıştı.

Etkinlik süresince Manga, Cartel, Birol Giray, Ayşe Hatun Önal tüm izleyenlere sürprizlerle dolu, kesintisiz bir müzik ziyafeti sundu.

Piyasaya çıktığı ilk hafta dijital müzik platformlarında ilk 50’ye giren, sözleri Ayşe Hatun Önal’a, müziği DJ BeeGee’ye (Birol Giray) ait “Sen ve Ben” şarkısının, Önal ve Giray tarafından sergilenen ilk canlı performansı sırasında parçanın klibi çekildi.

Manga Grubu, Cartel ile düet yaptı ve Birol Giray tarafından remikslenmiş iki parçalarını da ilk defa Burn İstanbul Rail Jam’de seslendirdiler.

Adrenalin ve ve enerji dolu etkinliğe Pınar Aylin, Bennu Gerede, İdil & Timuçin Unan, İnci Türkay, Edip İlkbahar, Zeynep & Dilaver Özturan, Alkan Eraltan, Mehmet Hanif gibi renkli isimler de katıldı.

Kaynak: İHA