Bakan Bayraktar'ın Malatya Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Malatya'da şu andaki projelerle birlikte yapılacak olan toplam konut sayısının, 20 bini bulduğunu söyledi.

Bakan Bayraktar'ın Malatya Ziyareti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Malatya programı kapsamında Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Bakan Bayraktar'a; AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de eşlik etti.

Bakan Bayraktar'ın valilik ziyaretinde konuşan Vasip Şahin, Malatya'nın Aslantepe höyüğü ile, tarihin en eski bürokrasisinin yaşandığı tespit edilen bir şehir olduğunu ve tarihi derinliğe sahip olduğunu belirterek, Malatya'nın çok farklı insanların mutlu ve huzurlu yaşadığı bir kent olduğunu söyledi.

Bakan Bayraktar ise, Malatya Katı Atık Dönüşüm Tesisi'ne destek vereceklerini ifade ederek, Malatya’da günlük 450 ton çöpün vahşi sistemle depolandığını ve bunu ortadan kaldırmak için yeni yapılan ihalenin Haziran ayında biteceğini kaydetti.

Bayraktar, "Bugüne kadar biz, Malatya’da ilçeleriyle birlikte 10 binin üzerinde konut yaptık. Ama elimizdeki projelerle birlikte, bu 17 bine ve arkasından ise 20 bine çıkacak. Çok büyük bir rakam. Benim bakanlığımı ilgilendiren önemli kulvarlardan birisi, burada kentsel dönüşümlerdir. Kentsel dönüşümlerle; Malatyamızın marka değerlerini arttırmak, Malatya'yı gerçekten modern bir şehir haline getirmek, Malatyamızın fotoğrafını güzelleştirmek, burada mühendislik hizmeti almamış, enerjiyi savuran binaları yenilemek suretiyle, Malatyamızı çok güzel bir cepheye kavuşturmaktır" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, TOKİ’ye yeni hastane yapımı karşılığında devredilen 2 hastaneden birisinin, ihtiyaçlar için Malatya’ya bırakılıp bırakılamayacağı sorusu üzerine de, "Önemli olan halkın ihtiyaçlarıdır. Halkın talepleri doğrultusunda, halkın ihtiyaçları doğrultusunda gereği ne ise bu doğrultuda adım atılır. Hep birbirimizin dengelerini korumak zorundayız. TOKİ'yi de kollayacağız, hazinemizi de kollayacağız. Ama her şeyden önce halkı kollayacağız. Halkın talepleri her şeyin önündedir" şeklinde cevap verdi.

Erdoğan Bayraktar daha sonra, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Beydağı bölgesinde devam ettiğini, ancak bununla birlikte çevreyolu altında Şehit Fevzi, Beylerbaşı, Taştepe bölgesinde de Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanmasını talep ettiklerini kaydetti.

Çakır, katı atık tesisi için Bakan Bayraktar’dan destek isterken, toplu taşımada Troleybüs Projesi için de destek talebinde bulundu.

Başkan Ahmet Çakır, şoför okulu olarak bilinen askeri alanın kentsel alan olarak kullanılması amacıyla, Malatya Belediyesi’ne devredilmesi talebini de aktardı.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyleyen Bakan Bayraktar ise, proje kapsamında 568 projenin bitme aşamasında olduğunu belirtti.

Bayraktar, "3 bin 200 adet konutun ihalesi de bu yıl 2 etap halinde yapılacak. Bu 3 bin hak sahibine 4 bin 200 konut verilecek. Yani çocuğu da var. Yine o bölgede oturup da, çocukları için konut isteyenlere de ucuz konut verilecek. Beydağı bölgesinde oturan hiçbir vatandaşımız, kardeşimiz, kesinlikle hiçbir yere gitmeyecek; hepsi kirada, evler bittikçe hepsi taşınacak. Taştepe bölgesinde de yine bir Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlıkları sürüyor. Arkasında Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi var. Darende’de Kentsel Dönüşüm Projesi için talep var. Bunları adım adım yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Bakan Bayraktar'a valilik ve belediye ziyaretlerinde, kayısı hediye edildi .
Kaynak: İHA