Kula'da 'türkülerde Buluşalım' Konseri Büyük İlgi Gördü

Kula Belediyesi, Kula Eylül Gazetesi ve Kula'yı Sevenler Derneği tarafından, kültürel etkinlikler kapsamında "Türkülerde Buluşalım" konseri düzenlendi.

Kula'da 'türkülerde Buluşalım' Konseri Büyük İlgi Gördü
Kula Spor Salonu'nda yapılan "Türkülerde Buluşalım" konserinde ilk olarak Salihli Türkü Dostları sahne aldı. Sırasıyla Halk ozanları Durak Şahin, Mustafa Korkmaz kendi yazdıkları türkülerle dinleyicileri mest etti. Gecenin finalinde ünlü halk ozanı ve "Yürüyorum Dikenlerin Üzerinde" türküsünün yazarı Hasan Kaplani sahne aldı.

Kaplani, söylediği türküleri ile salonda bulunan dinleyicileri kendine hayran bıraktı. Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, konserde yaptığı konuşmada "Bu akşam türküler dinledik. Türküler bizim kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. Türkülerde kendimizi buluruz, özlemlerimizi, acılarımızı, ayrılıklarımızı, kavuşmaları, sevinçleri buluruz. Türkülerde hayatın kendisini buluruz. Birbirinden güzel türküleri seslendiren halk ozanlarımıza ve sanatçılarımızı tebrik etmek istiyorum. Bu geceyi bizleri yaşattıkları için büyük ustalara ve ayrıca bizlerin davetini kırmayıp buraya kadar gelen siz değerli dostlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA