Deimder'liler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

Devrek’te faaliyette bulunan Devrek İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (DEİMDER) tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında dernek üyeleri bir araya geldi.

Deimder'liler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek İmam -Hatip Lisesi ve Anadolu İmam- Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya gelerek dayanışmanın örneğini sergilediler. Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde düzenlenen toplantıda katılımcılara DEİMDER'in yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verilirken, toplantıya iştirak edenlerin görüş ve önerileri dinlendi. Düzenlenen programda konuşan DEİMDER Başkanı Aydın Çolpa yaptığı konuşmada, “İmam Hatip Okulları'nda uygulanan eğitimin İslam dünyasında tek olma özelliği taşımaktadır. Dini ilimlerle, pozitif ilimleri bir arada tutan başka bir modelin dünyanın hiçbir yerinde görmek mümkün değildir. İmam- Hatip okulları ilme ve ilim adamına verdiği büyük değer sebebiyle çok sayıda ilim adamı, devlet adamı ve ülkemize faydalı aydınlar yetiştirmiştir" dedi.

Devrek İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk ise yaptığı konuşmada, "Düzenlemiş olduğumuz kahvaltıda İmam- Hatip camiasına gönül vermiş yönetici ve dostlarımızla bir araya gelerek yaptığımız faaliyetlerle, okulumuzun durumu ve ihtiyaçları ile ilgili olarak karşılıklı bilgi alışverişi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Toplantımıza katılan siz dostlarımızla daha iyi ne yapabiliriz? Bu camiaya ve okulumuza daha iyi nasıl yararlı olabiliriz? Bugün burada toplanmamızın asıl amacı budur” dedi.

İl Sosyal Proje ve Etüt Müdürü Hayri Bulazar ve Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen de birer konuşma yaparak, Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ve bu okullardan mezun olan bizlere yetişmiş insanlar olarak, bu okullara sahip çıkmanın bizler için bir vefa borcu olduğunu ve bugün karşı karşıya kaldığımız bu sorunların tek çözümü de din eğitimi almış nesiller olduğunu ifade ettiler.

Düzenlen programa; Sosyal Proje Etüt Müdürü Hayri Bulazar, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, Gökçebey Milli Eğitim Şube müdürü Ahmet Acar, Devrek İHL Müdürü İsmail Öztürk, Diyanet Sen -Devrek İlçe Temsilcisi Muharrem Yaprak , Diyanet Sen- Gökçebey İlçe Temsilcisi Bahattin Eserli , Devrek Atatürk İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Hayri Pür, İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Musa Akkaya ,Deimder Kurucu Başkanı Erdoğan Akçabelen , Parağraf Gazetesi Köşe Yazarı Ali Özmekik Devrek TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, İmam Hatip Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Akça, Gökçebey ve Devrek’te görev yapan İmam hatipler katıldı.

İstişare ve bilgilendirme toplantısı katılımcılarla birlikte yapılan kahvaltının ardından sona erdi .
Kaynak: İHA