Aksoy’dan Bilim Sanat Merkezi’nde İnceleme

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu.

Aksoy’dan Bilim Sanat Merkezi’nde İnceleme
Üstün zekalı çocukların ders dışında eğitim aldıkları Bilim Sanat Merkezi Müdürü Orhan Avanoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi alan Bekir Aksoy, “Bizim için elbette her öğrencimiz önemlidir. Ancak, üstün zekalı öğrencilerin eğitimi ve onların geleceğe hazırlanması çok daha fazla fedakarlıklar gerektirmektedir” dedi.

Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapan öğretmenlere bir araya gelen ve buradaki öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları yerinde gözlemleyen Aksoy, yürütülen her çalışmanın bir plan dahilinde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Dünyanın gözünün, Türkiye’de bulunan yaklaşık 10 bin üstün zekalı çocuğun üzerinde olduğunu, bunları kendi ülkelerine götürebilmenin peşine düştüklerine dikkat çeken Aksoy, “Ben Kastamonu’da böyle bir kurumun var olmasından çok büyük mutluluk duydum. Dünyanın peşinde oldukları yavrularımızı bizler eğitip kendi ülkemize kazandırmalıyız. Burada değişik projelerin üretilmesini istiyorum. Bizlerde sizlere sonuna kadar destek olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA