Kılıçdaroğlu: Milliyetçilik, Yurtseverlik ve Ülkesini Sevmek Demektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçilik ile ilgili sözlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Milliyetçilik yurtseverlik demektir, ülkesini sevmek demektir. Ben ülkemi seviyorum, taşına toprağına kurban olurum bu ülkenin. Bayrağımı seviyorum, insanımı seviyorum, hangi kimlikten, hangi inançtan olursa olsun Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır, başımızın tacı olarak taşıyacağız. Ne demek her türlü milliyetçiliği ayağımın altına alırım. Alamazsın beyefendi sen, alamazsın. Ağzından çıkanı önce kulağın duyacak ne anlama geldiğini bileceksin. Biz bu ülkeyi böyle kalkıp da iki anlaşmayla kurmadık. Bu ülkenin bağımsızlığında milyonlarca şehidin kanı ve alın teri vardır.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya programı kapsamında geldiği Korkuteli'nde yol boyunca vatandaşları selamdıktan Sonra CHP ilçe binası önünde seçim otobüsünün üzerinden partililere seslendi.Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, herkesin derdine dert ortağı olacaklarını belirtti.

Mantarın başkenti Korkuteli’nde olmaktan Son derece mutlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Mantarın ve kompostun KDV'si yüzde 18 iken, elmasın KDV’si sıfır. CHP olarak KDV'nin düşürülmesi için Meclis'e önerge verdik ancak AK Parti milletvekilleri tarafından bu iptal edildi. Şuan mantar üreticisi kardeşim ürettiği ürününü hak ettiği fiyattan satamıyor. Bunun tek sorumlusu AK Parti hükümeti." dedi.

Kültür mantarı üreticilerinin kullandığı kompostun ham maddesi olan samanı, Türkiye’nin dışarıdan ithal ettiğini, yakında elmayı da ithal ederse kimsenin şaşmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın çözümden uzaklaştığını ve Türkiye’nin sağlıklı yönetilmediğini ileri sürdü.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'milliyetçilik' ile ilgili sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan Mardin’e gitti, bir konuşma yaptı. 'Kürt milliyetçiliğini de Türk milliyetçiliğini de reddediyoruz. Kafatasçılık anlayışına sahip değiliz. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' dedi.

Boyuna aşan bir cümle etti. Ben de dedim ki; 'sen bu lafı Mardin’de ettin, git bir de Rize’de et' dedim." ifadelerini kullandı.Bugün Başbakan Erdoğan’ın Rize’de de aynı konuşmayı yapacağı yönünde açıklama yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, Rizelilerin yurtsever ve onurlu olduklarını, asla bunu kabul etmeyeceklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın aynı sözleri 'yiğitler diyarı Korkuteli’nde de söylemesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Milliyetçilik yurtseverlik demektir, ülkesini sevmek demektir. Ben ülkemi seviyorum, bu ülkenin topraklarını seviyorum. Taşına toprağına kurban olurum bu ülkenin. Bayrağımı seviyorum, insanımı seviyorum, hangi kimlikten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır, başımızın tacı olarak taşıyacağız. Ne demek her türlü milliyetçiliği ayağımın altına alırım. Alamazsın beyefendi sen, alamazsın. Ağzından çıkanı önce kulağın duyacak, ne anlama geldiğini bileceksin. Biz bu ülkeyi böyle kalkıp da iki anlaşmayla kurmadık. Bu ülkenin bağımsızlığında milyonlarca şehidin kanı vardır, alın teri vardır.” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün milliyetçiliğinin kafatası milliyetçiliği olmadığını, yurtseverlik ve vatanı sevmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Biz bu memleket için mücadele ediyoruz. Başbakan başbakanlığını bileceksin, boyunu aşan laflar etmeyeceksin, milletin milli duygularıyla oynamayacaksın.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Korkuteli İlçe Başkanı Osman Zeki Özlü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bir tepsi mantar hediye ederken, diğer partililer Korkutelispor kaşkolu hediye etti.Kılıçdaroğlu, Korkuteli programının ardından Antalya’ya hareket etti.