Doğru Zaman Yönetimiyle Hayatın Kontrolü Sağlayın

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonlarını arttırmak ve stresle baş edebilmelerini sağlamak amacıyla başlattığı “Sınav Atölyesi”nde ‘Zamanı Doğru Kullanma’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Doğru Zaman Yönetimiyle Hayatın Kontrolü Sağlayın
Yenimahalle Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde eğitmen Songül Yirik, öğrencilere zamanı doğru değerlendirebilmeleri için ipuçları verdi. Eğitmen Yirik, anlattıklarını skeçlerle güçlendirdi. Amatör tiyatrocuların sahne aldığı skeçlerde öğrenciler bir yandan eğlenirken diğer yandan da bilgilendiler.

Yirik, zamanı doğru yönetmenin hayatın kontrolünü sağladığını belirterek, insanların yaptıkları işte başarılı olmaları için zamanı doğru kullanmaları gerektiğini söyledi.

Zamanı planlamanın önemli kazanımları olduğunu ifade eden Yirik, “Zamanı iyi planlarsak hedeflere daha çabuk ve sağlam ulaşırız. Hedeflerimiz için zaman kazanırız. Güç görünen işler daha kısa zamanda biter. İşlerin takibi kolaylaşır ve başarı artar” dedi.

Zamanın bazı tuzakları olduğunu ifade eden Yirik, bu tuzakları kararsızlık, hayır diyememek, kırtasiyecilik, unutkanlık, acelecilik, ertelemek, telefonun kötü kullanımı, planlanmamış, randevusuz ani ziyaretler olarak sıraladı.

Songül Yirik, kararsızlık durumunda problemi tanımlamanın çok önemli olduğunu kaydederek, bu sorunu hedef belirlemeyle ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Songül Yirik, konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğer bir gün içinde yapabileceğiniz işten fazlasını üstlenirseniz, asıl amacınız olan işleri yetiştiremezsiniz. Hayır demeyi öğrenmelisiniz. Çalışma masalarının üzerinde o an çalışılan konu ile ilgisi olmayan değişik eşyaların bulunması dikkati dağıtır ve işin yavaşlamasına neden olur. Gün içinde yapılması gereken tüm işlerinizi bir kağıda yazarak görebileceğiniz bir yere koyun. Bir işe başlamadan önce acele etmeyin. İşlerinizi planlayarak yaptığınız zaman her şey saat gibi doğru işleyecektir. Erteleme kişinin kariyerine zarar veren, mutluluğunu bozan her alanda başarıyı önleyen, gizli gizli zarar veren bir alışkanlıktır. Erteleme alışkanlığınızdan kurtulmak için önce hoşlanmadığınız işi yapın. Kendinize bitirme tarihi saptayın ve o tarihte işi bitirmeye çalışın.”
Kaynak: İHA