Osmaniye Valisi Cerrah, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, bazı şehit yakını ve gaziler hükümetin başlattığı sürece tepki gösterdi.

Devletin kesinlikle PKK ile müzakere yapmayacağını vurgulayan Vali Cerrah ise şunları kaydetti:

''Bizim Kürt vatandaşlarımızla kesinlikle bir problemimiz yok. Tarih boyunca Türk-Kürt diye ayrım yapmadık, beraber yaşadık. Türk ailelerimizin çoğunda Kürt gelinler damatlar, torunlar var. Onlarda da Türk gelin damat torun var. Bizim sorunumuz PKK ve onlara terörist demeyenlerle. Zaten devletimiz de, hükümetimiz de PKK ile kesinlikle masaya oturulmayacağını her fırsatta söylüyor. Ancak bu kanın durması için bazı yolların denenmesi gerekiyor. Bu yolları deniyorlar. İnşallah çok kısa sürede bu sorunu çözeriz. Çünkü bunun arkasında başka devletlerin parmağının olduğunu herkes biliyor. Bu ülkenin refah içerisinde yaşamasını, huzurunu bozmak, Türkiye'nin daha da büyümesini engellemek için bir takım kişilerin plan ve projelerinin olduğunu herkes biliyor. Biz bunu bozmaya çalışıyoruz. Bunda da inşallah başarılı olacağız.''

Vali Yardımcısı Mehmet sadık Tunç, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Jandarma Alay Komutanı Hakan Özkan ve Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Piyade Albay Salih Taşkın ile birlikte gazi ve şehit yakınlarını dinleyen Vali Cerrah, istek ve şikayetlerin biran önce giderilmesi için talimatlarda bulundu.

Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA