Hovannisyan, Seçimleri Kendisinin Kazandığını İddia Etti

Ermenistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini 2'nci sırada tamamlayan Raffi Hovannisyan, yapılan seçimlerin gerçek sonuçları yansıtmadığını iddia etti.

Ermenistan’da 2 gün önce gerçekleşen seçimler sonrasında ülkede huzursuzluk belirtileri görülmeye başladı.

Seçimleri yüzde 36’lık bir oranla 2’nci sırada tamamlayan Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovannisyan, kendisini destekleyenleri dünden sonra bugün de Özgürlük Meydanı’na çağırdı. Seçimleri kendisinin kazandığını halka açık olarak belirten Raffi Hovannisyan, yapılan seçimlerin gerçek sonuçları yansıtmadığını iddia etti. Hovannisyan, Ermeni halkının zafer yürüyüşünün Özgürlük Meydanı’ndan başlayacağını söyleyerek, iktidar tesliminin de burada yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Hovannisyan ayrıca, bu seçimlerin, yakın tarihte Ermenistan halkının sesinin duyulmaya başladığı ilk seçimler olduğunu ifade etti.

Hovannisyan, “Tam olarak bugün, Karabağ hareketinin 25. yılının kutlandığı 20 Şubat’ta, hukuken kazanılmış zafer, Ermeni halkına teslim edilecektir. Bugün herkes birbirinden af dilemeli, kendini affettirmeli ve ulus halini almalıdır. Çünkü bu bir sevgi mücadelesidir ve sevgi, nefreti yenecektir. Bugün burada, Ermenistan’ın zafere giden yolunda ilk adımı atacağız. Bu meydanda ilerleyen saatlerde, günlerde ve hatta haftalarda yeni bir sivil ve siyasi gündem oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

Hovannisyan’a bugünkü mitingde, genel başkanlığını yaptığı Miras Partisi’nden önde gelen isimler ve parti üyeleri de eşlik ederek, Hovannisyan’ın seçimlerin gerçek galibi olduğunu söylediler. Mitinge ayrıca, özellikle Ermenistan Ulusal Kongre üyesi Nikol Paşinyan olmak üzere diğer muhalefet partilerinden temsilciler de katıldı.

Mitingde konuşma yapan Paşinyan, Ermenistan halkının suç işleyen rejime karşı başlattığı mücadelenin devam ettiğini kaydetti.

Paşinyan, “Yine bir Şubat ayındayız ve yine burada toplandık. Bu, yetkili makamların bütün çabalarına rağmen insanların yılmadığı anlamına gelmektedir. Karamsar tahminlerin aksine, Ermenistan halkı 18 Şubat 2013’te cumhurbaşkanını seçmiştir. Serj Sarkisyan insanları, muhalefetin yalnızca yetkili makamların yeniden oluşturulmasına zemin hazırladığını öne süren kendi seçim anlayışını kabul etmeye zorlamayı denemiştir. Ancak halk, seçimlere katılarak bir 30 saniyelik bir devrime imza atmıştır” ifadelerinde bulundu.

Ermenistan’da 1 Mart 2008’de devlet başkanlığı seçimi sonrası 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların da hatırlanması gerektiğini belirten Paşinyan, bu tür trajedilerin daha fazla meydana gelmesine izin verilmemesi için halkın sesini yükseltmesinin lazım olduğunu söyledi.

Mitinge katılanların sayısı konusunda henüz resmi bir bilgi bulunmazken, gayri resmi verilere göre, Ermenistan’ın başkenti Erivan’ın merkezindeki Özgürlük Meydanı’nda yaklaşık 8 bin kişinin bir araya geldiği belirtildi .
Kaynak: İHA