Erciyes Master Planı Etki Analizi Çalıştayı Yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Master Projesi'ne katkı sağlamak amacıyla Hacılar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazanan 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programına ilişkin ''Erciyes Master Planı Etki Analizi'' projesi çalıştayı gerçekleştirildi.

HES Kablo toplantı salonunda düzenlenen çalıştay, Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya Başkanlığında, Kaymakam vekili Mehmet Yıldız, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mehmet Uslu, Erciyes AŞ Sportif Direktör Akif Boğa, çalıştaya destek olacak katılımcılar ve Rasyonel Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri yetkililerinin katılımıyla başlandı.

Açılışta konuşan Kaymakam Yasemin Özata Çetinkaya, Erciyes Master Planı Etki Analizi projesinin son ayağı olan çalıştayı gerçekleştirdiklerini, bu ayın sonunda projenin tamamlanacağını söyledi.

Erciyes'in, Türkiye'nin en büyük kayak merkezi olduğunu ve daha da gelişeceğini vurgulayan Çetinkaya, ''Hacılar olarak kayak merkezine en yakın yerleşim birimiyiz. Böyle büyük bir yatırımın en yakınındaki yerleşim birimi olarak Hacılar'da biz neler yapabiliriz diye arayış içerisindeydik. Bu proje ortaya çıktı ve epey yol kat ettik. İnşallah Hacılar için hayırlısı olur'' dedi.

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da etki analizi projelerinin önemli olduğuna işaret ederek, ''Etki analizi projesi hem Hacılar'a hem de ilimize etkisi çok önemli. Özellikle fiziki, alt yapı ve üst yapı çalışmaları önem arz ediyor. Ben iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise Erciyes Master Planı'nın bilimsel bir proje olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Kent bu projeye sahip çıkıyor. O zaman belli kuruluşların özel sektöre, belediyelere yön ve yol göstermesi lazım. Bu anlamda bu projeyi çok önemsiyorum. Bu proje, belediye olarak sağlıklı projelendirme ve planlama yapabilmemizin de önünü açacak. Etki analizinden çıkacak sonuca göre planlamalarımızı sürdüreceğiz. Ben çalıştayın başarılı geçmesini diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.''

Konuşmaların ardından Erciyes AŞ Sportif Direktörü Akif Boğa, katılımcılara Erciyes'te yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Çalıştayda Rasyonel Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından yaklaşık 2 aydır yürütülen çalışma neticesinde Hacılar hane halkı anketinin sonuçları ve Erciyes Kayak Merkezi'nde turist memnuniyeti üzerine yapılan anketin sonuçları değerlendirildi. 49 bin 500 lira hibe almaya hak kazanan projenin şubat ayı sonunda tamamlanması planlanırken, çalışma sonunda hazırlanacak raporun girişimci ve yerel yönetimler için yol haritası olması hedefleniyor.

Muhabir: Sinan Erdoğan

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA