Ödüllü 3. Kürtçe Oyun Yazma Yarışması Düzenleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek amacıyla başlattığı Kürtçe Oyun Yazma Yarışması'nın üçüncüsünü düzenliyor.

Ödüllü 3. Kürtçe Oyun Yazma Yarışması Düzenleniyor
Ödül alan eserlerin kitap olarak basılıp sahnelenebileceği belirtildi

DBŞT, Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek, yeni yazarları oyun yazarlığına teşvik etmek, Kürt tiyatro edebiyatına ve Kürt tiyatro topluluklarının repertuarına yeni ve güncel metinler sağlamak amacıyla oyun yazma yarışması düzenliyor. Ödüller ilk Kürtçe oyun olan “Meme Alan’ın yazarı Ebdurrehim Rehmi Hekkari adına verilecek. Konu sınırlamasının olmadığı yarışmada oyunlar, özgün yeni çalışmalar veya roman, öykü, şiir, anı gibi yapıtlardan uyarlanabilecek. Yarışmaya gönderilecek oyunlar Son başvuru tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olması gerekiyor. Yarışma için Son başvuru tarihinin ise 22 Mart 2013 olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün başvuru şartlarına ilişkin bilgi verdi. Gün, yarışmaya katılacak yazarların oyunlarını imkanlar dahilinde CD veya dijital bir formatta Şehir Tiyatrosu’na teslim edebileceğini veya posta ile gönderilebileceğini belirtti.

Şexmus Sefer, Berfîn Zenderlioğlu, Nazım Hikmet Çalışkan, Elvan Koçer ve Heme Siwar Ezîz’in seçici kurulda yer alacağını bildiren Gün, “Ödül alan metinler Şehir Tiyatrosu Repertuar Kurulu tarafından değerlendirilecek ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında kitap olarak basılacaktır” dedi.

Yarışmanın Sonuçlarının “Amed Tiyatro Festivali” resepsiyonunda açıklanacağını ve ödüllerin sahiplerine verileceğini duyuran Gün, “Yarışmada birincilik ödülüne 5 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncü olan yarışmacının ödülü ise 1500 lira olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA