Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti Açıklaması

Alanya'da Finlandiya'nın Fahri Konsolosluğu hizmete açıldı.

Atatürk Caddesi'nde bir binadaki konsolosluk ofisinin açılış törenine Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosu olarak atanan hakem Cüneyt Çakır ile davetliler katıldı.

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'ya ilk fahri konsolosluklarını açtıklarını belirterek, ''Alanya'da çok fazla Finli var. Bu boşluğu fahri konsoloslukla kapatıyoruz. İnanıyorum ki Müftüoğlu çok iyi bir fahri konsolos olacaktır. Finli eşi de onun en iyi yardımcısı olacaktır'' dedi.

Alanya'nın kış mevsiminde bile çok güzel olduğunu söyleyen Vaskunlahti, ''Deniz suyu 16, 17 derece. Belki yüzebiliriz'' şeklinde konuştu.

Vaskunlahti, fahri konsolosa çok fazla iş düşmemesini umut ettiklerini dile getirerek, fahri konsolusun ilk görevinin ilçedeki Finlilere yardımcı olmak ve kültürel ve ticari ilişkileri artırmak olduğunu kaydetti.

Kuddusi Müftüoğlu ise bu görevi en iyi şekilde yapacaklarını ifade ederek, ''Bizim görevimiz burada yaşayan ve tatil için gelen Finlandiyalılara en iyi hizmeti verebilmektir. Büyükelçinin görevini burada yapmaktır. Bundan sonraki süreçte hedefim Finlandiya ile Türkiye ilişkilerini en en üst düzeye çıkarmaktır'' diye konuştu.

Açılış törenin ardından Banana Beach Hotel'de davetlilere resepsiyon verildi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA